Excursia cu cortul îţi dă, poate, cea mai mare senzaţie de libertate şi aventură pe care o poți avea în vacanță. Împreună cu copiii, alături de prieteni, cu gaşca sau doar alături de persoana iubită, o vacanţa cu cortul este o experienţă care merită trăită măcar o dată în viaţă.
Cu cortul se poate campa oriunde ai găsit un loc frumos şi potrivit, atâta timp cât nu este o proprietate privată. Poţi privi cerul înstelat fără să fi distorsionat de clădiri sau lumini şi te poţi bucura de linişte şi natură.
Este recomandat să puneţi cortul mai ales în zone în care mai sunt amplasate şi alte corturi sau în zone în care aveţi apă şi lemne pentru foc.
Dacă te hotărăşti să mergi câteva zile cu cortul, la mare sau la munte trebuie să ţii cont de câteva reguli.
1. În cazul în care ai mult de mers şi nu foloseşti o maşină este important să nu te îngreunezi cu lucruri inutile. Apa, mâncarea, cortul, izoprenele şi sacul de dormit sunt obiecte absolut necesare dar în acelaşi timp destul de grele.
2. Nu trebuie să pleci de acasă fără o lanternă cu baterii de schimb, scule pentru montarea cortului, foc, cuțit şi folie protectoare impermeabilă atât pentru exterior cât şi pentru interiorul acestuia.
3. Trebuie să ai grijă ce fel de mâncare iei cu tine. Dacă mergi undeva în pădure de preferat este să ai cu tine conserve şi nu mâncare care nu este închisă ermetic, deoarece poate aduce la masă musafiri nedoriţi. De asemenea, resturile de mâncare trebuie puse în pungi şi legate bine. Nu le lăsa lângă cort pentru ca animalele să nu simtă mirosul şi să vină lângă cort.
4. Animalele se sperie de foc şi de zgomot. Adu cu tine câteva petarde care au rămas de la Anul Nou pentru a alunga animalele sălbatice.
5. Ai grijă cum stingi focul de tabără de care te-ai bucurat toată seara. Dacă nu eşti atent şi dacă nu îl stingi bine poate provoca adevarate tragedii.
6. În ceea ce priveşte îmbrăcămintea, trebuie să ai haine groase la tine şi o pelerină de ploaie. La munte, mai ales, plouă des iar noaptea este frig.
7. Neapărat, trebuie să ai cu tine trusa de prim-ajutor. Aceasta este necesară când eşti departe de casă şi nu ai nici o farmacie sau un medic în jur. Chiar dacă te-ai rănit uşor plăgile trebuie dezinfectate.
8. Bucură-te de fiecare moment, fă un foc te tabăra, spune bancuri lângă el, cântă, nu te concentra mai mult la insectele care se tot lipesc de tine, admiră cerul, peisajul şi bucură-te de iarba deasă care îţi masează tălpile.
9. Fă multe fotografii pentru a-ţi aduce aminte cu drag de această experienţă.
10. Încearcă să nu laşi gunoi în urma ta, respectă natura!
Să ai o vacanţă frumoasă iar dacă ai alte sfaturi său întrebări nu ezita să laşi un comentariu.