Mişcarea zilnică poate reduce riscul de Alzheimer

Mişcarea zilnică poate reduce riscul de Alzheimer

author
1 minute, 4 seconds Read


Nu este nevoie decât de 20 de minute de exerciţii de trei ori pe săptămână pentru a reduce riscul de apariţie a bolii Alzheimer.

Mişcarea zilnică poate reduce riscul de Alzheimer

Oamenii de ştiinţă de la Cambridge spun că, chiar şi coborârea din autobuz cu o staţie mai repede pe care ulterior o parcurgi pe jos te poate ajuta la prevenirea bolii devastatoare.

Ei au descoperit că o treime din toate cazurile se datorează stilului de viaţă, inclusiv inactivitate, obezitate, fumat, hipertensiune arterială şi unui nivel scăzut de educație.

Însă dintre toate acestea, lipsa exerciţiilor este considerată cauza principală. Cercetătorii cred că activitatea fizică regulată asigură un flux constant de sânge bogat în oxigen care oxigenează creierul.

Din păcate, pentru această boală încă nu există tratamente eficiente, boala având un efect devastator în special asupra familiei.

Profesorul Carol Brayne, de la Institutul Universităţii Cambridge de Sănătate Publică, a declarat: “Cel mai important mesaj este că există aspecte de viață sănătose, care reduc riscul. Acest lucru nu spune că putem exclude posibilitatea apariţiei, însă există şanse mai mari ca ea să fie prevenită. “

Alzheimer nu este o maladie tratabilă, iar numărul celor diagnosticaţi cu această boală este într-o continuă creştere.

Similar Posts