Un grup de caşaloţi a fost surprins în timp de dormea. Imaginea este pe cât de rară pe atât de incredibilă

author
0 minutes, 59 seconds Read

Caşalotul este cel mai mare cetaceu marin şi totodată cel mai mare prădător existent. De fapt este considerat cel mai are prădător care a trăit vreodată. Caşalotului i-a fost atribuit şi titlul de cel mai mare scufundător, fiind descoperit la peste 1200 metri.

Însă, ceea ce a surprins Franco Banfi, un fotograf marin, în timp ce urmărea un grup de caşaloţi în Marea Caraibe, lângă Republica Dominicană, avea să uimească pe toată lumea.

Caşaloţii pe care îi urmărea s-au oprit brusc şi s-au aliniat parcă în plan vertical. Un astfel de comportament la caşaloţi a mai fost semnalat numai în 2008 când o echipă de cercetători din Anglia şi din Japonia s-a scufundat în mijlocului unui grup de caşaloţi care dormeau.

Potrivit studiilor somnul acesta colectiv are loc în aproape 7 % din viaţa balenelor, în intervale scurte de 6-24 de minute.

Imaginile surprinse de Franco sunt uimitoare şi maiestuoase, el înotând printre frumoasele mamifere adormite. Este ceva la imaginile lui care îţi inspiră teamă, dar te face să priveşti cu luare aminte la aceste daruri ale naturii.

Similar Posts