Cum să supravieţuieşti unui atac de cord atunci când ești singur acasă

Cum să supravieţuieşti unui atac de cord atunci când ești singur acasă

author
1 minute, 20 seconds Read

Probleme grave de sănătate pot apărea în orice moment al zilei. Şti ce trebuie să faci si ce nu atunci când ai un atac de cord?
Cum să supravieţuieşti unui atac de cord atunci când ești singur acasă

Photo credit: capn madd matt / Foter.com / CC BY-NC-ND

În primul rând, trebuie să vorbim despre ceea ce nu ar trebui să faci atunci când apare această stare.

Sunt multe zvonuri care spun că tusea va ajuta să supravieţuieşti până la sosirea unei ambulanțe. Acest lucru nu este recomandat. Este o practică medicală reală numit tuse CPR, dar este utilă doar în timpul stopului cardiac complet si nu neapărat în cazul unui atac de cord.

De fapt, folosind această tehnică în timpul unui atac de cord poate agrava lucrurile. Nu trebuie să mănânci sau să bei nimic în timpul atacului de cord.

Atunci când apare atacul de cord trebuie să te linişteşti, să suni la urgenţe şi sa iei o aspirină.

Aspirina va subţia sângele şi îl va ajuta să circule. Mestecă puţin aspirina înainte să o înghiţi deoarece îşi va face efectul mai repede.

De asemenea, încearcă să scazi temperatura corpului, așezând o cârpă umedă sub axile, respira încet şi scurt numărând descrescător de la 10 la 1. In plus, corpul trebuie să fie întins, iar picioarele trebuie să fie ridicate.

Cel mai bine ar fi să nu se ajungă la un astfel de eveniment, astfel că încearcă să duci o viaţă cât mai sănătoasă, lipsita de stress, alcool, tutun și mâncare nesanatoasă.

Similar Posts