Știai că unele cereale pe care le consumi la micul dejun au peste 50% zahăr?

Încă te bucuri de aceleași cereale pe care le consumai când erai copil? Ei bine, însă puțini ştiu că de fapt consumă un număr de 16.000 de calorii pe an din zahărul pe care acestea le conţin.Știai că unele cereale pe care le consumi la micul dejun au peste 50% zahăr?

Poză: Flickr.com

O analiză a celor de la Environmental Working Group realizată pe 1,556 cereale inclusiv 181 făcute special pentru copii, a relevat faptul că cele mai multe cereale conţin atât de mult zahăr încât, dacă consumi în fiecare zi cereale la micul dejun, consumi în jur 10 de kilograme de zahăr anual, numai din această sursă. Unele conţin chiar și 50% zahăr din totalul lor de greutate. Sună mai mult ca un desert decât un mic dejun pentru mine.

Deci, ce ar trebui să facem? Să nu mai consumăm cereale? Nu cred că acesta ar fi răspunsul. Cred că trebuie să privim imaginea de ansamblu: un bol de cereale în sine poate avea alte atribute. În primul rând cerealele se consumă împreună cu lapte, care are nouă substanţe nutritive esenţiale, inclusiv proteine ​​şi calciu. În schimb în cereale putem găsi multe substanţe nutritive, cum ar fi fructe, migdale, seminţe de chia, seminţe de in și multe altele. De asemenea, cele mai multe cereale sunt îmbogăţite cu fier si vitamina D, elemente nutritive pe care, în general, multe femei nu le au în dieta lor.

Atunci când alegi cereale pentru micul dejun, îţi sugerez să urmezi aceste instrucţiuni simple:

1 . Gramajul în fibre trebuie să fie mai mare sau egal cu gramajul de zahăr, deoarece fibra este ideală pentru saţietate.

2. Citeşte cu atenţie eticheta si caută ce tip de zahăr conţin. Preferabile sunt cele care conţin zahăr din fructe naturale.

3. Aminteşte-ţi, că dacă nu adăugi unele proteine ​​şi grăsimi sănătoase alături de cereale îţi va fi foame în mai puţin de o oră.

Dacă totuşi nu poţi renunţa la cerealele dulci este bine să le amesteci cu cereale cu un conţinut scăzut de zahăr. Ulterior încearcă treptat să scoţi cerealele dulci din dieta ta zilnică.