Plăcintă americană super rapidă

author
1 minute, 8 seconds Read

Vă prezentăm reţeta super rapidă a plăcintei americane, care este absolut delicioasă cu gem de afine sau simplă, unsă cu puţin unt şi cu sirop de arţar deasupra. Este micul dejun ideal pentru a face o surpriză persoanei iubite într-o dimineaţă însorită.

Ingrediente: – 400 gr de făină – 2 pliculeţe praf de copt – 1 jumătate de linguriţă sare – 1 lingură zahăr – 600 ml lapte – 2 ouă

– 100 gr unt topit

1. Se cerne făina cu praful de copt şi sarea într-un castron. 2. Amestecăm ouăle cu zahărul şi laptele până se omogenizează, apoi adaugăm făina şi amestecăm bine. După ce am amestecat bine, adaugăm şi untul topit. Dacă nu este suficient de fluid, putem să mai adaugăm puţin lapte sau în caz contrar făină.

3. Încingem puţin ulei într-o tigaie turnăm aluatul, însă nu le facem aşa de plate şi late ca şi clătitele obişnuite, ci mai micuţe şi mai groase. Punem mai multe bucăţi una peste cealaltă, putem să le servim cu gem sau/şi fructe prospete şi deasupra turnăm din belşug sirop de arţar. Şi durează doar 15 minute. Nu-i aşa că merită efortul de a te trezi mai devreme pentru a aduce zâmbete pe chipul persoanei dragi?

Similar Posts