Prăjitură cu brânză de vacă şi mac

Prăjitură cu brânză de vacă şi mac

author
1 minute, 8 seconds Read

Ingrediente pentru prăjitură cu brânză de vacă şi mac:

Pentru stratul de jos:

– 6 gălbenuşuri de ou

– 100 gr mac măcinat

– 100 gr nucă măcinată (sau migdale)

– 1-2 linguri de zahăr

– 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

Pentru stratul din mijloc:

– 200 gr mac măcinat

– 2-3 linguri zahăr

– Coaja şi zeama de la o jumătate de lămâie

Pentru stratul ce se pune deasupra:

– 400 gr brânză de vacă

– Coaja rasă şi zeama de la o jumătate de lămâie

– 200 ml frişcă lichidă

– 5-6 linguri zahăr

– 10 gr gelatină

– 50 ml apă

5304904

Gălbenuşurile se amestecă bine cu celelate ingediente. Se coace într-o formă de 25×25 cm în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 10 minute.

Între timp pregătim stratul de mijloc, amestecând toate ingredientele. Întindem pe aluatul deja copt şi punem înapoi în cuptor pentru 15 minute, apoi lăsăm să se răcească.

Pentru stratul ce îl punem deasupra, prima dată punem gelatina la înmuiat şi o punem la foc mic până se dizolvă. Cu restul ingredientelor se amestecă bine cu mixerul sau în blender până se omogenizează bine. Turnăm peste blatul deja răcit şi îl punem la frigider timp de 30 de minute să se întărească.

Similar Posts