Bananele conţin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză şi glucoză combinate cu fibre. O banană oferă o cantitate foarte mare de energie. Cercetările au dovedit că doar două banane furnizează suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. O banană poate ajuta, de asemenea, la depășirea sau prevenirea unui număr substanțial de boli, ceea ce o face o necesitate zilnică.
Reduce depresia
Bananele conţin triptofan, un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină, cunoscută pentru relaxare, pentru îmbunătățirea stării de spirit și în general, te face să te simţi mai fericit.
Reduce anemia
Bogate în fier, bananele pot stimula producţia de hemoglobină din sânge și astfel ajută în caz de anemie.
Stabilizează viteza sângelui
Acest fruct tropical unic este bogat în potasiu, ceea ce îl face perfect pentru a combate hipertensiunea arterială, reducând astfel riscul de hipertensiune arterială și de accident vascular cerebral.
Creşte puterea de concentrare
Cercetările au demonstrat că acest fruct plin de potasiu te poate ajuta la învățat şi te face mult mai alert.
Înlătură constipaţia
Bogate în fibre, banana poate ajuta la restabilirea acțiunii normale a intestinului, ajutând la rezolvarea problemei, fără a recurge la laxative.
Vindecă mahmureala
Una dintre cele mai rapide moduri de a vindeca o mahmureală este de a face un milkshake de banane, îndulcit cu miere. Banana calmează stomacul şi, cu ajutorul mierii, readuce la normal nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează şi hidratează sistemul dumneavoastră.
Reduce arsurile stomacului
Bananele au un efect antiacid natural pentru corp, așa că, dacă suferiți de arsuri la stomac, încercaţi să mâncaţi o banană pentru un ajutor liniștitor.
Ajută la calmarea muşcăturilor de ţânţar
Înainte de a ajunge la crema pentru muşcături de insecte, încearcă să freci zona afectată cu interiorul coajei unei banane
Calmează nervii
Bananele sunt bogate în vitamine B care ajută la calmarea sistemului nervos.
Ajută la vindecarea ulcerului gastric
Banana este folosită ca hrană dietetică împotriva tulburărilor intestinale datorită texturii sale moi. De asemenea, reduce iritația prin acoperirea mucoasei stomacului.
Comparativ cu un măr, o banană are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulţi carbohidrați, de trei ori mai mult fosfor şi de cinci ori mai multă vitamina A și fier. De asemenea, este bogată în potasiu.
Te-am convins să mănânci banane zilnic?