8445426

Iată oraşele cu cele mai frumoase grădini din lume

author
2 minutes, 42 seconds Read


În zilele noastre când fiecare colţişor verde din oraşe se transformă în blocuri cenuşii şi sunt din ce în ce mai puţine spaţiile verzi, arhitecţii au găsit o soluţie la această problemă prin crearea unor grădini urbane pe acoperişurile caselor.

Aceste grădini pot să schimbe aspectul chiar şi celui mai gri şi mai poluat oraş.

Iată câteva din cele mai frumoase grădini urbane din lume:

Casa din Valea Moormin din Japonia
Această casă de basm cu un acoperiş verde este situată într-un parc aflat nu departe de metropola zgomotoasă din Tokyo. Astfel de oaze de verdeaţă sunt perfecte pentru o evadare în natură chiar dacă pentru scurt timp.

6353666

Sediul fundaţiei Fukuoka din Japonia

Clădirea este o oază verde în centrul orașului, în jur de 35.000 de plante, reprezentând 76 de specii cresc de-a lungul a 15 terase în treptele structurii, ceea ce o face să semene mai degrabă cu un munte verde spre încântarea locuitorilor orașului și a turiştilor.

7908963


Hotel în Israel

Această clădire din Eilat este decorată cu copaci rotunzi, având o ambiantă exotică şi veselă. În plus oferă oportunitatea vizitatorilor hotelului de a se proteja de soarele arzător.

2771998


Pajiştea cu flori din Toronto

Întreaga clădire a fost construită folosind tehnologii ecologice, dar când ajungem la acoperiș – este absolut uluitoare. Imaginaţi-vă că vă plimbaţi printr-o pajişte cu flori în timp ce admiraţi clădirile moderne și zgârie-norii.

7090756

Hotel în Austria

Bad Blumau Rogner Spa proiectat de către arhitectul austriac Friedensreich Hundertwasser este o adevărată capodoperă a artei moderne. Faţadele colorate, ferestrele rotunde, copacii, arbuști și iarba de germinare de la suprafața acoperişului verde fac construcția să fie pe cât de neobișnuită pe atât de impresionantă.

6498337

Casa din China

Design-ul modelului de iarbă de pe acoperișul acestei case din China este atât de bine camuflat încât cu greu îl poți diferenția de verdeața din zona înconjurătoare.

8445426

Garaj din Canada

Ai o grădină mică și nu știu unde să îţi creşti florile preferate? Proprietarul acestui garaj a găsit soluţia.

3672433


Campus universitar

Campusul Universităţii de Tehnologie din Nanyang este cu siguranţă cea mai mare şi mai frumoasă universitate din Singapore. Două acoperișuri verzi curbate creează un spațiu deschis deasupra clădirii.

3530834


Acoperişul primăriei din Chicago

Acoperișul Primăriei din Chicago nu este accesibil în mod normal, la dispoziția publicului, fără un tur special. Ca un fapt inedit apicultorii recoltează aproximativ 90 de kilograme de miere în fiecare an, din stupi instalaţi pe acoperiș.

5540177


Căsuţele din Insulele Feroe

Până la a doua jumătate a secolului XX, acoperișurile construite din pământ au fost cele mai frecvente tipuri de acoperiș pentru casele din mediul rural din țările scandinave. Acoperișurile verzi au servit ca un excelent izolator natural pentru protejarea oamenilor de ploile reci.

2327292


Restaurant suedez din America

Proprietarii acestui restaurant suedez din Statele Unite ale Americii şi-au creat o marcă unică şi inedită pentru afacerea lor – capre care pasc pe acoperiș!

2240476

Similar Posts