Popcorn-ul făcut la microunde este dăunător. Iată cum poţi obţine popcorn gustos pe aragaz!

author
1 minute, 38 seconds Read

Este mult mai comod să băgăm punga de hârtie în microunde şi să aşteptăm preţ de câteva minute pentru a fi gata pentru consum. Însă, popcorn-ul obţinut în microunde nu este atât de gustos şi sănătos ca unul obţinut pe aragaz.

Popcorn-ul obţinut pe ochiul de la aragaz nu este atât de greu de obținut pe cât pare, nu este nevoie de magie şi nici de mult timp. După că faci de câteva ori şi aflii secretul nu vei mai dori niciodată să cumperi popcorn la pungă de hârtie.

Iată cât de simplu este să faci tradiţionalul popcorn

Ai nevoie de: -3 linguri ulei de floare soarelui -65-75g boabe de porumb pentru floricele

-o oală cu fund dublu, suficient de adâncă cu un capac, preferabil de sticlă

Mod de preparare:
Încinge bine uleiul la foc mediu spre mare. Pune câteva boabe în uleiul încins, când acestea încep să sară adăugă restul boabelor.

Nu uita să acoperi cu un capac pentru a nu avea popcorn în toată casa.

Agită oala fără a o ridica de pe foc, astfel încât boabele de la fund să nu se ardă. Continuă să agiţi oala pentru ca toate boabele să se desfacă frumos.

După ce au sărit toate închide focul dar continuă să o mai agiţi puţin deoarece există şansa să fi rămas câteva boabe rătăcite care se vor deschide ultimele.

Nu ridica capacul până nu eşti sigur că nu mai sunt boabe întârziate care vor sări ulterior.

Poți pune condimentele dorite, să razi cascaval, să sărezi. Însă recomandarea este să condimentezi atunci când popcorn-ul este încă fierbinte. Popcornu-ul obținut în acest mod este mult mai gustos comparativ cu cel obținut la microunde.

Poftă bună!

Sursa: Food Story

Similar Posts