Cum să scapi de stres cu ajutorul unor alimente minune

Cum să scapi de stres cu ajutorul unor alimente minune

author
4 minutes, 8 seconds Read

Stresul este sentimentul de a fi sub presiune mental sau emoțional prea mult timp, presiunea transformându-se în stres atunci când te simți în imposibilitatea de a face față situaţiei.

Multe dintre cerinţele vieţii pot provoca stres, în special la serviciu, în relații și în privinţa banilor.

Stresul poate afecta modul în care te simți şi modul în care corpul tău funcţionează. De fapt, semnele comune ale stresului includ probleme de somn, transpirații, pierderea poftei de mâncare şi dificultăţi de concentrare.

Chiar dacă este un lucru mental, stresul poate provoca o mulțime de probleme fizice grave. Cel mai bun mod de a lupta cu stresul este de a te relaxa într-o vacanţă, însă uneori acest lucru nu poate fi aplicat. Din fericire există alimente care te ajută în lupta cu stresul.

Iată primele 10 alimente pe care să le consumi pentru combaterea stresului:

Afinele
Toate fructele sunt foarte bune pentru combaterea stresului, dar afinele sunt pline cu antioxidanţi și știm cu toții că antioxidanții sunt excelenţi pentru a te elibera de stres. Afinele sunt, de asemenea, bune, în reducerea efectelor depresive, insomniei și schimbarea stării de spirit.

Portocalele
Sunt bogate în vitamina C, care ajută la stimularea imunităţii, fiind de asemenea un antioxidant,care luptă împotriva radicalilor liberi. Portocalele au cantități semnificative de vitamina A și B, precum și o varietate de minerale sănătoase.

Avocado
Avocado conține o cantitate mare de minerale, proteine, și vitaminele C și E. De asemenea, sunt bogate în fibre, potasiu și grăsimi sănătoase. Toate aceste substanţe nutritive ajută la reglarea hormonilor de stres prin menținerea nervilor şi a celulelor creierului sănătoase. Consumă între o jumătate de avocado şi unul întreg pentru a reduce semnificativ nivelul de tensiunea arterială şi pentru a reduce nivelul de stres.

Ceaiul verde
Ceaiul verde conţine antioxidanţi puternici, cum ar fi polifenoli, flavonoide și catechine. Toţi aceşti antioxidanţi au un efect calmant asupra minţii şi a corpului, care poate fi de un mare ajutor în crearea unei stări de spirit pozitive. În plus, acesta conține un aminoacid numit teanina, care promovează relaxarea şi îmbunătăţeşte concentrarea şi atenţia. Oamenii care beau ceai verde în fiecare zi sunt mai sănătoşi și au mai puține șanse de a deveni stresați.

Laptele
Oamenii care beau regulat lapte se simt mai puţin stresaţi. Doar un pahar de lapte oferă corpului o cantitate mare de antioxidanţi, împreună cu vitaminele A şi D, calciu şi proteine. Toate aceste elemente nutritive te vor ajuta să te calmezi. Cel mai bun remediu în lupta cu stresul este un bol de cereale cu lapte degresat.

Somonul
Somonul este un pește care conține o cantitate mare de acizi graşi omega-3, cu efecte anti-inflamatorii puternice. Acizii graşi Omega-3 stimulează produsele chimice din creier precum serotonina, care ajută la menţinerea unui sentiment de fericire, și au rolul de a regla hormonii de stres, cum ar fi cortizolul şi adrenalina. Totodată, acizi grași omega-3 ajută creierul să fie mai eficient. Se recomandă două sau trei porţii de somon pe săptămână. Împreună cu somon, poți consuma alte specii de peşte, cum ar fi macroul, tonul și sardinele.

Orezul brun
Orezul brun conține o cantitate mare de vitamine B, care este extrem de importantă pentru menținerea celulelor, ţesuturilor şi organelor sănătoase. Orezul brun ajută la îmbunătăţirea funcţiei creierului, ajută circulaţia, creşte imunitatea și îmbunătăţeşte sistemul vascular fiind o alternativă mult mai sănătoasă decât orezul alb. În cazul în care organismul are o cantitate adecvată de vitamina B, vei fi mai în măsură să lupţi împotriva stresului.

Spanacul
Spanacul conține o cantitate mare de minerale precum calciu, potasiu, magneziu şi fosfor care ajută la reducerea hormonilor de stres din organism și stabilizează starea de spirit. Este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B și C. Dacă adaugi doar o ceaşcă de spanac în dieta sănătoasă, aceasta poate avea efecte calmante asupra organismului.

Migdalele
Migdalele sunt bogate în vitaminele B şi E, magneziu, zinc, seleniu și uleiuri sănătoase care oferă beneficii în lupta cu stresul. Poți mânca migdale crude sau prăjite ca o gustare sănătoasă, sau poți include migdalele în deserturi și produse de patiserie. Ele sunt extrem de utile pentru stimularea nivelului de energie, controlarea nivelului de stres și pentru reducerea presiunii arteriale.

Ciocolata neagră
Ciocolata neagră conţine magneziu, care este un mineral benefic în combaterea stresului, oboselii, depresiei și iritabilităţii. Consumă o jumătate de ciocolată neagră pe zi şi redu astfel nivelul de hormoni de stres din organism.

Similar Posts