Opt trucuri psihologice care te pot ajuta să obţii ceea ce vrei mai repede de la cei din jur

Opt trucuri psihologice care te pot ajuta să obţii ceea ce vrei mai repede de la cei din jur

author
2 minutes, 15 seconds Read

Arta de a-i influenţa pe cei din jur presupune în primul rând o bună înţelegere a psihologiei umane. Trucurile pe care vi le punem la dispoziţie în articolul de mai jos, vă vor ajuta să obţineţi ceea ce vreţi fără a le da senzaţia celor din jur că îi manipulaţi. Vă veţi atinge astfel scopurile, fără a crea celui de la care doriţi să obţineţi ceva senzaţia că sunteţi un profitor.

Opt trucuri psihologice care te pot ajuta să obţii ceea ce vrei mai repede de la cei din jur

1. Adresează-te pe nume celui cu care vorbeşti
Reţine numele celui din faţa ta şi foloseşte-l pentru a obţine favoruri. Oamenii au o predispoziţie naturală de a-i place mai mult pe cei care le folosesc numele decât cei care nu o fac.

2. Evită folosirea lui “dar” Crează senzaţia că eşti un om nehotărât, ezitant, care nu ştie ce vrea.

Oamenii sunt mult mai repetitivi atunci când, în loc de „da, dar…” spui „da, şi…”

3. Nu te concentra pe argumentul principal
Atunci când negociezi ceva sau ai o discuţie în contradictoriu cu cineva, nu te concentra pe argumentul principal, ci pe unul secundar. De exemplu, în loc să argumentezi dacă un proiect este sau nu posibil, mută discuţia pe costuri, cine se va ocupa de el, etc.

4. Fii neutru
Este mult mai uşor să influenţezi o persoană dacă îi arăţi că eşti dispus să asculţi argumentele ambelor părţi şi adopţi o atitudine neutră.

5. Găseşte puncte comune Atunci când discuţi în contradictoriu cu cineva, găseşte un punct comun şi începeţi de acolo contra argumentul. Utilizaţi fraze de genul: „Sunt de acord cu asta, dar…” sau „Înţeleg ce spui, dar…”


6. Imită-ţi interlocutorul

Prin faptul că îi imiţi anumite gesturi sau expresii faciale, cresc şansele ca persoană cu care vorbeşti să te placă mai mult. Ai grijă, totuşi, să nu exagerezi şi să i se pară prea evident faptul că îl/o imiţi. Nu va da bine pentru tine.


7. Foloseşte diateza pasivă

Atunci când nu vrei să pari agresiv, foloseşte diateza pasivă. De exemplu, în loc să spui „Nu mi-ai trimis raportul” spune „Raportul nu a fost trimis.”


8. Trucul celor 10 minute

Dacă nu te simţi motivat să te apuci de treabă, spune-ţi că vei lucra la sarcina respectivă doar pentru 10 minute. Ideea este că odată ce începi să lucrezi la sarcină nu te vei opri după 10 minute ci vei continua până când o să termini tot ce aveai de făcut.

Similar Posts