Vine vara şi toate femeile vor începe să poarte sandale. Cel mai nedorit lucru în acest caz sunt călcâiele crăpate. În timpul iernii avem tendinţa de a nu acorda o foarte mare atenţie călcâielor, însă odată cu venirea anotimpului cald, călcâilele devin astfel o prioritate pentru noi, femeile.
Îţi prezint câteva metode de a scăpa repede de călcâiele crăpare pentru a putea purta astfel sandale fără probleme.
Crema cu miere te va ajuta să ai picioare perfecte. Această cremă este foarte uşor de obţinut.
Pentru preparare sunt necesare 350 g de miere, 1-2 linguri de lapte şi sucul unei portocale. Mierea trebuie să fie uşor lichidă. Poţi folosi fie miere de salcâm, fie orice alt tip de miere cristalizată, uşor încălzită. De exemplu, mierea de rapiţă are un conţinut ridicat de vitamina E, ale cărei calităţi în lupta cu îmbătrânirea pielii sunt recunoscute.
Toate ingredientele se amestecă bine şi se păstrează într-un borcan. Acesta va fi valabil o lună de zile.
Se aplică după ce ai îndepărtat pielea îngroşată de pe călcâie. Trebuie să ţi crema aplicată timp de 45 minute. Îţi înfăşori călcâiele cu tifon, apoi îţi poţi continua activităţile. Dacă vrei, seara îţi poţi pune şosete şi te poţi culca cu cremă.
De ce este bună? Mierea hrăneşte pielea în profunzime şi îndepărtează bacteriile. Laptele este bogat în vitamina A, esenţială pentru o piele sănătoasă şi ajută la regenerarea pielii. Portocalele sunt bogate în vitamina C, care stimulează producţia de colagen, substanţă ce îi conferă elasticitate pielii.
Pulpa unei banane aplicată în zona afectată va face minuni în ceea ce priveşte călcâiele crăpate. Aplică pulpa unei banane coapte pe zona afectată şi lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi îndepărtează cu apă călduţă.
La fel de eficientă este şi zeama de lămâie. Ţineţi picioarele în zeamă de lămâie timp de 20 de minute. Urmaţi acest tratament săptămânal, până veţi observa schimbările dorite. Datorită vitaminei C, aceasta are rol în a refacerea elasticitatea pielii.
Un regim zilnic de curăţare şi hidratare este cel mai bun tratament pentru a preveni uscarea şi crăparea călcâielor. La sfârşitul zilei, ţineţi picioarele în apă caldă cu săpun şi o cană de oţet, timp de 15 minute. Clătiţi cu apă şi tamponaţi-le cu un prosop până se usucă. Apoi amestecaţi o linguriţă de vaselină cu zeama unei lămâi şi masaţi călcâiele cu această compoziţie până este absorbită. Efectuaţi zilnic acest tratament până veţi observa rezultate vizibile.
Pentru catifelare, în schimb, cel mai bun remediu este mixtură din glicerină şi apă de trandafiri.
În schimb pentru exfoliere este recomandată masca de căpşuni. Amestecă 6-8 căpşuni cu două linguri ulei de măsline şi o linguriţă cu sare de mare. Masează cu putere călcâiele cu ajutorul acestei paste şi lăsa să acţioneze 10-15 minute. Îndepărtează alternând apă călduţă cu apă rece.