Obține un desert inedit și sănătos cu care vei impresiona

Obține un desert inedit și sănătos cu care vei impresiona

author
1 minute, 30 seconds Read

Poţi obţine acest desert sănătos cu uşurinţă. Mai mult decât atât, aspectul îi va uimii cu siguranţă pe toţi invitaţii. Poți face propriul aluat sau îl poţi cumpăra din magazin congelat, astfel obţinând desertul mult mai repede.

1114251

Ingrediente: pentru a face 6 trandafiri

1 aluat îngheţat de foietaj 2 mere roşii sucul de la o jumătate de lămâie 1 lingură de făină 3 linguri de caise conservate scorțișoară (opțional)

zahăr pudră pentru decorare (opțional)

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare

Într-un vas pune zeama de lămâie şi 300 ml apă. Taie merele în jumătate, scoate miezul şi taie-le ulterior feliuţe subţiri. Lasă coaja pentru a oferi culoarea roșie trandafirului. Imediat, pune merele feliate în vasul cu lămâie și apă, pentru ca acestea să nu îşi schimbe culoarea.

Pune castronul cu merele tăiate în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 3 minute pentru a se înmuia puţin. De asemenea, puteți fierbe puţin feliile de măr într-o tigaie mică.

Întinde aluatul de foietaj cumpărat sau făcut de tine şi taie-l ulterior în 6 benzi de aproximativ 5 cm pe 22 cm.

Într-un castron, se pun trei linguri de caise conservate amestecate cu două linguri de apă. Pune acest amestec în cuptorul cu microunde pentru aproximativ un minut, astfel încât să rămână mai bine fixat în aluat.

Aşează merele în aluat la fel ca în imagini, pentru a obţine acel aspect de floare.

Ulterior pliază partea de jos a aluatului şi rulează-l cu atenţie. Pune floricica obţinută într-o formă pentru brioşă şi bag-o în cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius pentru aproximativ 40-45 de minute.

Similar Posts