O văduvă s-a îmbogăţit de pe urma efectelor nocive ale ţigărilor

Văduva Cynthia Robinson a dat în judecată compania de ţigări RJ Reynolds din Statele Unite ale Americii. În urma unui proces care a durat o lună, judecătoria din Florida a dat câştig de cauză femeii, astfel că, aceasta a fost despăgubită cu fabuloasa sumă de 24 miliarde dolari.

O văduvă s-a îmbogăţit de pe urma efectelor nocive ale ţigărilor

Soţul acesteia fuma zilnic câte trei pachete de ţigări şi a decedat la vârsta de 36 de ani în urma unui cancer pulmonar.

Considerând că producătorul de ţigări depăşise cu mult nivelul de corectitudine şi de rezonabilitate aceasta i-a dat în judecată în anul 2008.

Cauza pentru care instanţa i-a dat câştig de cauză a fost aceea că populatia nu a fost informată suficient de mult cu privire la pericolul cauzat de consumul de tutun.

Această scăpare a companiei, se pare că, l-au făcut pe soţul femeii să devină dependent de ţigări şi să se îmbolnăvească de cancer pulmonar.

„RJ Reynolds şi-a asumat un risc atunci când a decis să fabrice ţigări şi să le vândă, fără a informa în mod corespunzător consumatorii asupra pericolelor”, a declarat avocatul văduvei, Willie Gary.

Compania RJ Reynolds nu vrea să lase însă lucrurile aşa şi vrea să facă recurs.

„Verdictul depăşeşte foarte mult nivelul rezonabil şi de echitate. De asemenea, el este într-o contradicţie completă cu dovezile prezentate”, spune Jeffery Raborn, vicepreşedintele RJ Reynolds.

Tu ce părere ai cu privire la decizia instanţei?

https://ro.stiri.yahoo.com/daune-record-companie-%C5%A3ig%C4%83ri-din-sua-somat%C4%83-instan%C5%A3%C4%83-024313586.html?cmp=rofb