S-a deschis Târgul de Craciun de la Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.

S-a deschis Târgul de Craciun de la Sibiu

Atmosferă de sarbătoare zilele acestea la Sibiu, odată cu deschiderea oficială a Târgului de Craciun 2014.

Târgul amenajat în Piața Mare ocupă o suprafață totală de 5000 de metri pătrați, fiind montate 65 de căsuțe. Aici îşi vor vinde produsele comercianţi din peste 20 de județe.

„În Târgul de Crăciun am reunit expozanți din toate domeniile tocmai pentru a veni în întâmpinarea celor care își caută cadoul potrivit dar nu au la dispoziție foarte mult timp pentru a umbla în magazine. Ne dorim ca oferta expozanților selectați pentru ediția din acest an a Târgului de Crăciun să fie de un real folos celor care își doresc cadoul perfect”, spune Andrei Drăgan, organizatorul târgului, conform Citynews.

Viceprimarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor,este cea care a deschis, vineri seara, Târgul de Crăciun și cea care a pornit iluminatul festiv de sărbători, asta după ce 8 ani la rând onoarea i-a revenit lui Klaus Iohannis.

Odată urcată pe scena din centrul orașului, Astrid Fodor i-a îndemat pe sibieni să recunoască că le lipsește Klaus Iohannis.

„În această seară nouă ne lipsește cel care înca este primarul Sibiului, dar din 22 decembrie va fi președintele tuturor românilor. În această seară nouă ne lipsește Klaus Iohannis! Deși fizic nu este alături de noi, vă asigur că domnia sa, cu gândul, cu inima, cu sufletul, este acum, aici, în Piața Mare a Sibiului. Pentru a simboliza acest moment, am rugat colegii să aprindă luminile în biroul domnului primar”, a declarat Astrid Fodor, lumina din biroul primarului fiind vizibilă din Piața Mare.