Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat procesul cu ANI în dosarul de incompatibilitate

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat procesul cu ANI în dosarul de incompatibilitate

author
1 minute, 31 seconds Read

A fostă luată decizia finală, şi iată că, preşedintele României, Klaus Iohannis a câştigat procesul cu ANI, Agenţia Naţională de Integritate.

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat procesul cu ANI în dosarul de incompatibilitate

În anul 2013 a fost deschis un dosar de incompatibilitate pe numele lui Klaus Iohannis de către Agenţia Naţională de Integritate. Aceştia au sesizat că primarul Sibiului din această perioadă, Klaus Iohannis, avea şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu şi Pieţe, lucruri ce contravine prevederilor legale.

Această decizie a fost contestată de către Klaus Iohannis în septembrie 2013. ANI i-a dat câştig de cauză şi a amânat hotărârea definitivă.

Azi s-a stabilit că Iohannis nu a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe. Această decizie este finală.

„Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu (…) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”, conform articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 în baza căruia această decizie a fost luată.

Klaus Iohannis nu a avut niciodată îndoieli în ceea ce priveşte justiţia, astfel că a aşteptat liniştit decizia acestora.

„Eu am totală încredere în justiţie. Mâine, după părerea mea şi a specialiştilor, se va da un termen la care se judecă dosarul. Este un lucru bun. Am câştigat procesul până acum, sunt convins că voi câştiga în continuare”, a declarat marţi Klaus Iohannis.

Similar Posts