Care sunt orele la care ar trebui să mânci pentru a nu te îngrăşa?

Care sunt orele la care ar trebui să mânci pentru a nu te îngrăşa?

author
1 minute, 56 seconds Read

Tot ceea ce mâncăm se reflectă asupra sănătăţii noastre şi asupra organismului nostru. De aceea este foarte importantă ora când consumăm anumite mâncăruri, pentru că trebuie disciplină inclusiv în alimentaţie.

Care sunt orele la care ar trebui să mânci pentru a nu te îngrăşa?Photo credit: goblinbox_(queen_of_ad_hoc_bento) via Foter.com / CC BY

Poţi să te bucuri de mâncărurile tale preferate atâta vreme cât ai grijă ce mănânci, la ce ore şi cum combini mâncărurile.

Ciocolată neagră, la micul dejun
Cel mai bun moment al zilei pentru a savura delicioasa ciocolată este micul dejun. Dimineaţa avem nevoie de energie, iar ciocolata neagră îţi va da un plus de energie pentru întreaga zi.

Totodată ciocolata este şi o sursă importantă de antioxidanţi. Niciodată să nu consumi ciocolată neagră seara pentru că organismul va transforma ciocolata în depozite de grăsime şi în celulită inestetică.

Carnea se consuma întotdeauna la prânz
Proteinele şi fierul care se găsesc în carne combat oboseala şi îţi dau energie. Nu consuma carne seara, pentru că se digeră greu (în aproximativ 5 ore) şi îţi poate fi greu să adormi.

Nu consuma nuci niciodată seara, pentru că sunt bogate în calorii şi pot favoriza acumularea de kilograme nedorite.

Se recomandă să mănânci nucile la mijlocul zilei. Nucile sunt o sursă importantă de acizi graşi Omega 3 şi ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. De asemenea, nucile îţi oferă energie şi reglează tensiunea.

Alte fructe care nu trebuie consumate la masa de seară sunt merele, fiindcă îţi pot crea disconfort, din cauza acizilor care intră în compoziţia lor.

Portocalele sunt ideale pentru gustările dintre mese pentru că sunt o sursă bună de vitamina C care accelerează metabolismul şi au efect tonifiant. Portocalele nu sunt potrivite pentru micul dejun deoarece consumate pe stomacul gol cresc aciditatea şi pot să provoace arsuri.

Pastele sunt potrivite pentru prânz, pentru că menţin senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. Nu le mânca la cină, pentru că sunt bogate în calorii.

Zahărul
Caloriile conţinute de zahăr se ard mai repede dacă îndulcitorul este consumat dimineaţa. Dacă îl mănânci la cină, poate duce la acumularea de kilograme şi la îngreunarea digestiei.

Similar Posts