vineri, decembrie 2, 2022

Un tâmplar din Mureş şi-a făcut o maşină de lux din lemn în valoare de 14.000 de lire. Priveşte cum arată!

Date:

Share:


Peter Szabo, un român din Corunca a ajuns celebru în Marea Britanie după ce şi-a făcut singur o maşină de lemn. Maşina nu este una obişnuită, poate fi inclusă la categoria de lux, iar pentru producerea ei Peter a cheltuit 18.000 de euro echivalentul a peste 14.000 de lire sterline.

Un tâmplar din Mureş şi-a făcut o maşină de lux din lemn în valoare de 14.000 de lire. Priveşte cum arată!

Românul a muncit 4.500 de ore, echivalentul a trei ani şi opt luni pentru a construi autoturismul, botezat „Julia, Roadsterul de Lemn “. Maşina poartă numele soţiei lui şi combină liniile retro ale autoturismelor Morgan cu inovaţiile lumii moderne, precum folosirea unei tablete la controlul luminilor şi pentru muzică.

Maşina are un motor V6 de 2,3 litri de Ford Taunus şi poate atinge 90 de kilometri/h. Scaunele sunt de la un Mercedes-Benz.

„După ce am construit o trăsură de lemn am zis că am nevoie de o provocare mai mare “, spune Peter.

„Este foarte greu să găseşti o maşină de lemn de bună calitate. E aproape imposibil să găseşti una în toată lumea “, precizează acesta.

Proiectul „Julia“ a devenit atât de mare, încât la un an după ce Szabo l-a demarat a avut nevoie de un atelier mult mai mare.

Iar acum că proiectul este finalizat, marea plăcere a lui Szabo este să se plimbe cu maşina prin satul său, unde este admirat de către vecini.

„Reacţiile oamenilor mă fac fericit “, spune el.

„Aici în România o grămadă de oameni lucrează cu propriile mâini şi ştiu că este dificil să faci ceva singur. Lumea apreciază asta “, mai spune Peter Szabo.

Autoturismul atinge 90-100 de km/h pe drumurile din sat, dar Szabo spune că maşina va prinde viteze mai mari odată ce va ajunge cu ea pe autostradă.
Iar acum, că „Julia“ este gata, Szabo are deja un an alt proiect: o maşină cu design futurist şi motor electric.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cine este Romina Gingasu, logodnica lui Piero Ferrari și cu ce se ocupa în România, Italia și Monte Carlo

Cine este Romina Gingasu, logodnica lui Piero Ferrari și cu ce se ocupa în România, Italia și Monte Carlo CANCAN.RO a prezentat povestea româncei pe...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...
spot_img