Cum ar fi ca seara după o zi de stat pe plajă sau de excursii pe insulă, să mergi să iei masa înconjurat de apele albastre ale oceanului, printre peşti, corali şi broaşte ţestoase? Un vis nu-i aşa?
Un resort din Maldive s-a gândit şi la turiştii săi când a construit Ithaa, primul restaurant subacvatic din lume. Deşi se află la cinci metri adâncime în Oceanul Indian, restaurantul este atât de luminos, încât clienţii şi stafful sunt obligaţi să poarte ochelari de soare.
Restaurantul aparţine resortul de lux Conrad Maldives Hotel, poate să găzduiască un număr de 14 persoane, iar o cină aici costă aproximativ 190 de lire sterline de persoană.
Ithaa care înseamnă “sidef” în Dihevi, limba oficială din Maldive, oferă o privelişte panoramică ce îţi taie pur şi simplu răsuflarea.
Însă face toţi banii având în vedere frumuseţea locului şi preparatele din fructe de mare cu care sunt răsfăţaţi turiştii.
Restaurantul a fost construit pe uscat în Singapore apoi a fost încărcat în ocean într-o singură bucată. Întreaga structură cântăreşte 175 de tone şi a costat 3 milioane de dolari. A fost nevoie de alte 85 de tone de nisip pentru a-l ţine jos. Construcţia este deosebit de rezistenţă, iar până în prezent nu a intrat niciun strop de apă în restaurant, spun specialiştii însărcinaţi cu proiectarea restaurantului.
O destinaţie şi o experienţă unică pe care se merită să o bifaţi în vacanţele voastre.