Cea mai mare cascadă din România aşteaptă să fie vizitată. Acesta este locul de o frumuseţe uimitoare!

Cascada Cailor este considerată cea mai mare cascadă din România datorită dispunerii ei în trepte şi a faptului că are o cădere de apă de 90 de metri. Cascada este situată în apropiere de staţiunea Borşa, la altitudinea de 1300 de metri în Munţii Rodnei şi are o cădere de apă de 90 de metri.

Cea mai mare cascadă din România aşteaptă să fie vizitată. Acesta este locul de o frumuseţe uimitoare!

Deşi s-ar putea crede că denumirea cascadei are la bază o legendă, aşa cum au de altfel multe alte locuri minunate din ţară, în acest caz se pare că numele cascadei a fost dat de o întâmplare adevărată.

Cum hergheliile de cai ale localnicilor erau lăsate să pască în zonă, din primăvară până toamna, acestea au fost atacate de către urşi. Caii încolţiţi s-au retras către cascadă şi în vreme ce unii au fost prinşi în ambuscadă alţii au căzut în apă. În urma acestui incident mai multe locuri din împrejurimi au fost numite Muntele Cailor, Podul Cailor și Izvorul Cailor.

Dacă în vara acesta vă hotărâţi să mergeţi în zonă pentru un concediu relaxant nu o să regretaţi cu siguranţă. Munţii Rodnei reprezintă cea mai mare arie protejată a Carpaţilor Orientali având o suprafaţă de 47.227 de hectare din care 3.300 de hectare au fost declarate rezervație a biosferei în 1979.