Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!

Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!

author
4 minutes, 20 seconds Read

Atunci când vizitezi o altă ţară este important să descoperi de unul singur ce îţi place şi ce nu la ea. Astfel că, pe lângă vizita atracţiilor turistice este important să îi cunoşti foarte bine şi cultura.
Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!Photo credit: VanessaC (EY) via Foter.com / CC BY-NC-ND

Următoarele câteva sfaturi, pe care le-am găsit sunt mai mult decât utile, pot fi ușor de aplicat și modificat în orice mod doreşti.

1. Fii propriul ghid turistic

Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!Photo credit: Ian Sane via Foter.com / CC BY
Călătorii entuziaști care decid să meargă cu un ghid turistic într-o călătorie aranjată, pierd lucrurile cu adevărat importante pe care o ţară le are. Gândește-te la asta – tu și zeci de alte persoane vor merge în același loc unde sute și mii au fost deja, vei face fotografii ale monumentelor și atracții turistice cunoscute în întreaga lume și vei ajunge să împărtăşeşti aceleași amintiri vechi cu mulţi alții pe care nici măcar nu îi cunoşti.

Deci, în loc să ajungi o parte din rutina cuiva, ar trebui să faci câteva cercetări serioase și să îţi creezi propriul traseu. Şi ţine cont că cele mai bune momente se întâmplă atunci când te aştepţi cel mai puţin.

2. Stai într-un apartament

Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!Photo credit: Steve Slater (used to be Wildlife Encounters) via Foter.com / CC BY
Ofertele pentru turişti în cele mai multe orașe sunt axate pe hoteluri și moteluri, dar optând pentru o astfel de locaţie, înseamnă că vei putea vedea doar partea superficială a locaţiei și te vei reîntoarce acasă cu un magnet de frigider sau un glob de zăpadă.

În scopul de a explora cu adevărat un oraș străin și de a găsi un loc în inima ta pentru el, ar trebui să închiriezi un apartament, veți avea mai multă confidențialitate, iar întreaga atmosferă va fi familiară și confortabilă.

3. Du-te la piața alimentară

Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!Photo credit: earth2marsh via Foter.com / CC BY-NC-ND
Masa în restaurante este un alt mod de a mânca ceea ce mănânci în mod normal la domiciliu, dar, probabil, vei plăti mai mult pentru ea. Sigur, vor exista o serie de noi feluri de mâncare în meniu, dar de cele mai multe ori se optează pentru alimentele familiare.

Una dintre modalitățile pentru a ajunge să cunoşti o altă cultură este să vizitezi piață locală de alimente. Acolo vei vedea ceea ce definește obiceiurile lor, modul lor de viață și anumite arome unice. De asemenea, vei găsi rețete pregătite de către gospodăriile populației locale, pe care le poți face pe cont propriu.

4. Fă-te pierdut
Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!Photo credit: whitecat sg via Foter.com / CC BY-NC
În urma unei hărţi turistice vei ajunge să vezi aceleași locuri pe care foarte mulţi oameni le-au vizitat înainte. Este important să vezi acele obiective, însă nu îţi fie teamă să rătăcesti pe străzi și să te pierzi. Există o anumită magie în explorarea unei zone necunoscute din jur, de unul singur. Aceasta te va duce adânc în cultura poporului local, pe care, nu ai fi descoperit-o altfel.

5. Fă-ţi prieteni!

Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!Photo credit: Dirk Hartung via Foter.com / CC BY-NC-SAÎn loc să pierzi timpul și banii pe o experiență de călătorie complet planificată, ar trebui să te concentrezi pe a-ţi face prieteni-localnici care îţi vor da câteva sfaturi utile. Pur și simplu vorbeşte cu oamenii, chiar dacă nu știi limba, este chiar mai interesant dacă nu o cunoşti, pentru că va trebui să comunici cu localnicii utilizând fiecare bucăţică de spirit avută.

6. Participă la diverse evenimente

Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!Photo credit: davidyuweb via Foter.com / CC BY-NC-ND
Înainte de a începe călătoria încearcă să afli cât mai multe informaţii despre acea locaţie. Pentru a înțelege cu adevărat o națiune, trebuie să-i cunoşti cultura, inclusiv cum sărbătoresc localnicii unele evenimente. Prin urmare acordă o atenție suplimentară la evenimentele care au loc în aceeaşi perioadă şi încearcă să ajungi puţin pe acolo să vezi ce se întâmplă.

7. Vizitează satele din împrejurimi

Îți place să călătorești? Uite un mic ghid care îți prinde bine oriunde vei merge!Photo credit: SPIngram via Foter.com / CC BY-NC-ND
În zonele rurale, cultura se păstrează mult mai bine decât în zonele urbane, mediul este mai conservat iar oamenii sunt mai prietenoşi. Încearcă să vizitezi şi mediul rural din apropierea orașului în care eşti şi astfel, vei afla mai multe despre rădăcinile sale.

Fii deschis, observă tot ceea ce e în jurul tău, comunică cu cei din jurul tău şi vei afla lucruri despre acel stat pe care nu le afli de pe internet sau cărţi turistice. Acestea vor fi văzute din punctul tău de vedere şi astfel, îţi vei putea face propria ta părere despre o destinaţie turistică.

Călătorie plăcută!

Similar Posts