Castelul din lut Valea Zânelor – o pensiune inedită care te poartă în lumea basmului

author
1 minute, 55 seconds Read

Răzvan şi Gabriela şi-au dorit mereu să construiască ceva inedit, o pensiune cu adevărat specială care nu a mai fost văzută până acum. Aceştia sătui de aglomeraţia din Bucureşti au hotărât să se mute într-o zonă liniştită la 35 de kilometri de Sibiu.

Dorinţa şi ambiţia lui Răzvan l-au făcut să lupte mulţi ani pentru acest vis încă de prin anul 2000. Fondurile erau puţine iar proiectul mergea greu, până când au hotărât să vândă proprietatea din Bucureşti să se mute în chirie şi să înceapă construcţia pe care au visat-o atât de mult. După multe căutări a ajuns în legătură cu designer Ileana Mavrodin, care i-a înţeles aşteptările şi a creat o casă care te face să îţi laşi grijile la poartă şi te duce într-o lume de poveste.

Castelul de lut Valea Zânelor, cum i se spune, are zece camere şi o amprentă la sol de 500 de metri pătrați. Pentru fundație au folosite pietre și beton, structura este de lemn şi pereții sunt făcuţi dintr-un amestec de pământ, paie, argilă, apă și nisip.

Zidurile construcţiei sunt ridicate și tencuite exclusiv cu materiale naturale. Toată tâmplăria este făcută din lemn şi toate ferestrele şi uşile sunt diferite.
Investiţia este mai mare de 200.000 de euro şi nu se opreşte aici, proprietarul intenționând să construiască şi un restaurant.

Răzvan este încânt de idee şi îşi doreşte ca această casă să iasă exact aşa cum îşi doreşte el indiferent de cât de mult ar putea costa într-un final.

Mai mult decât atât, terenul de circa 8000 de metri pătrați este străbătut şi o apă curgătoare care contribuie la relaxarea şi bunăstarea viitorilor clienți. Peisajul este foarte frumos, liniştit, verde şi plin de viaţă, fiind loc în care poţi evada şi poţi scăpa de ritmul alert al vieții de zi cu zi.

Ambiţia şi riscul asumat de cei doi pentru a-şi vedea visul împlinit sunt cu adevărat admirabile.

Similar Posts