A fost construit un robot care se luptă cu epidemiile din întreaga lume

A fost construit un robot care se luptă cu epidemiile din întreaga lume

author
1 minute, 12 seconds Read

Virusul Ebola a făcut ravagii în ultimul timp în lume şi pare a fi de neoprit. Această epidemie a provocat până acum peste cinci mii de decese şi mai mult de cinsprezece mii au fost infectate. Acest virus se transmite prin contact direct cu fluidele corporale bolnavului.

A fost construit un robot care se luptă cu epidemiile din întreaga lume

Până acum nu a fost găsit un remediu pentru a distruge această epidemie, însă acum armata americană a construit un robot care va distruge microbii. Această maşină dezinfectează foarte repede o cameră întreagă distrugând agenţii patogeni.

Maşina poartă numele de Xenex, este fabricată de către Xenex Disinfection Service şi trimite 1.5 impulsuri pe secundă. Cu ajutorul substanţelor folosite, xenon şi gaz netoxic, este extrem de eficientă, mult mai eficientă ca o echipă umană de curăţenie.

„Robotul face parte din strategia noastră pentru a combate Ebola, dar ar putea fi folosit şi în spitale pentru a lupta contra altor agenţi patogeni aflaţi la originea infecţiilor nosocomiale”, a declarat Alton Dunham, purtător de cuvânt al bazei aeriene militare Langley din Statele Unite.

Problema este că această maşină nu poate fi folosită în Africa, unde sunt și cele mai multe probleme, deoarece, pentru a putea funcţiona, robotul are nevoie de medii imaculate, electricitate fără întreruperi, podele plate şi acces la wifi. Astfel că, din nefericire o expediţie a robotului Xenex în Africa nu poate fi făcută în viitorul apropiat.

Similar Posts