<strong>Hote de bucătărie pentru bucătării în stiluri decorative, rustic și retro</strong>

Hote de bucătărie pentru bucătării în stiluri decorative, rustic și retro

author
3 minutes, 51 seconds Read

O hotă aspiră, filtrează și îndepărtează mirosurile și grăsimile produse în timpul gătitului. Hota insulară, hota încorporabilă sau hota decorativă sunt aparate electrocasnice indispensabile deasupra plitei de gătit. Datorită numeroaselor forme, materiale și dimensiuni, hota decorativă lasă o mulțime de spațiu pentru designul bucătăriei. Aparatele electrocasnice decorative sunt compromisul suprem între decorși funcționalitate. O hotă decorativă poate fi atașată pe perete sau pe tavan (hotă insulară). În conceptul de spațiu de locuit deschis, bucătăriile ar trebui să fie confortabile și bine structurate. Aceasta include și integrarea cât mai pricepută a aparatelor electrocasnice, astfel încât să atragă atenția doar atunci când este nevoie. Acesta este motivul pentru care hotele se găsesc din ce în ce mai mult ca soluții încorporate în plită sau chiar lângă aceasta.

Hota decorativă cu fixare pe perete

Ca și alte tipuri de hote, modelul decorativ de perete este montat deasupra aragazului. Dacă te interesează formele originale: trapez, semilună, triunghi etc. atunci hota decorativă de perete este pentru tine. Dacă ai puțin spațiu, alege o hotă înclinată. Zona mare de admisie a aerului  a hotei de perete este principalul său avantaj. Hota insulară este situată pe tavan, chiar deasupra unei insule de bucătărie. Dacă plita se află în mijlocul încăperii, aceasta este singura ta opțiune posibilă. Capacitatea de extracție este mai mare decât cea a unei hote de perete. Poziționarea pe tavan necesită o dublă instalație electrică: o sursă electrică de pardoseală pentru alimentarea plitei și una de perete pentru alimentarea hotei.

Hota de bucătărie în stil rustic

Nu toți proprietarii de apartamente iubesc minimalismul la modă și high-tech. Mulți oameni preferă un stil rustic pentru decorarea bucătăriei. În acest caz, poți cumpăra o hotă specială de designer. Designerii oferă o gamă largă de hote de bucătărie, precum rustice sau retro. Toate diferă prin caracteristici tehnice, dimensiuni și funcționalitate, dar sunt unite printr-un design special „de acasă”. Stilul rustic se caracterizează prin nuanțe moi, o suprafață ușoară mată, elementele de decor, iar interfața unor astfel de hote are un aspect vintage. Pentru ca electrocasnicele să se potrivească cu succes în interior, merită să acorzi atenție criteriilor de prioritate atunci când alegi un model.

Caracteristici ale stilului rustic

Baza unui interior elegant este o compoziție creată cu ajutorul decorului, mobilierului și electrocasnicelor. Este important ca toate aceste elemente să fie combinate între ele. Numai prin respectarea armoniei se poate obține efectul estetic dorit. Cel mai adesea, un set de bucătărie din lemn este ales pentru o bucătărie în stil rustic. Din acest motiv, hotele din aluminiu nu se potrivesc bine cu acest mobilier. Pentru a sublinia atmosfera rustică, ar trebui să optezi pentru hote care îndeplinesc anumite cerințe. Este mai bine să alegi culoarea de bază în alb clasic, fildeș sau bej (textură mată și nuanță delicată de pastel). O soluție profitabilă ar fi combinarea elementelor carcasei hotei cu lemn natural. Pentru a obține un efect maxim, este mai bine să alegi un dispozitiv al cărui design este stilizat.

Hote de bucătărie în stil retro

Retro este o tendință de modă în domeniul decorațiunilor interioare. Dacă decizi să decorezi bucătăria în stil Provence sau Empire, atunci este mai bine să alegi o hotă retro sau rustică cu o baghetă care să se potrivească cu carcasa. Cu toate acestea, vei găsi modele gata create, care te vor ajuta să creezi un contrast original și adecvat. Poţi alege o hotă retro cu crestături sau elemente decorative, create folosind tehnologia de periere – îmbătrânire artificială. Principalul lucru este să nu exagerezi cu decorul autentic. Astfel de modele se disting nu numai prin aspectul lor atractiv, ci și prin performanțe ridicate. Datorită componentelor de calitate, oferă performanțe excelente de curățare, atât în ​​modul de evacuare a aerului, cât și în modul de recirculare. Atunci când alegi hota retro, este important să reții că puterea și dimensiunile acesteia trebuie să corespundă dimensiunii plitei și suprafeței totale a încăperii. 

Similar Posts