implant dentar
implant dentar

Intrebari frecvente despre implantul dentar: ce analize sunt necesare pentru tratament?

author
2 minutes, 36 seconds Read

Procedura de inserare a implanturilor dentare reprezinta cea mai eficienta metoda de reintregire a danturii, indiferent ca ne referim la un dinte lipsa sau la o intreaga arcada. Acest tratament presupune inserarea unei piese realizate dintr-un material biocompatibil cu organismul uman, precum zirconiu, titan etc.

Eficienta acestui tratament este de necontestat, dat fiind faptul ca implantul dentar a schimbat vietile a mii de oameni. Doar la clinica stomatologica Dental Premier au fost inserate peste 23.700 de implanturi, ceea ce dovesteste eficienta procedurii.

Daca te confrunti cu probleme dentare, cu siguranta poti merge cu incredere la un control aici. Este recomandat sa nu stai pe ganduri si sa apelezi la ajutor de specialitate imediat ce simti chiar si cel mai mic disconfort, deoarece caderea dintilor are numeroase consecinte asupra starii generale de sanatate.

implant dentar
implant dentar

Un tip de implant dentar pentru orice situatie medicala

Odata cu evolutia tehnologiei, domeniul stomatologiei a evoluat extrem de mult, astfel ca, in prezent, pacientii au la dispozitie nu unul, ci 5 tipuri de implanturi. In functie de problema cu care te confrunti, medicul stomatolog va decide daca iti va insera un implant Bredent, INNO, Megagen, Nobel Biocare sau subperiostal personalizat.

Asadar, daca te considerai un caz aparte, pentru care nu exista o solutie stomatologica, afla ca la Dental Premier se va gasi o rezolvare pentru orice problema medicala ai avea.

Intrebari frecvente despre tratament

Ce analize sunt necesare pentru procedura?

Inca de la prima consultatie, medicul stomatolog va avea grija sa iti ofere toate informatiile de care ai nevoie pentru a fi in control total asupra procedurii de care urmeaza sa beneficiezi. In general, pentru realizarea operatiei de inserare a unui implant dentar sunt necesare urmatoarele analize:

  • Timp de sangerare, timp de coagulare;

  • Hemoleucograma;

  • Glicemie;

  • Uree;

  • Calcemie;

  • Transaminaze;

  • Colesterol.

Cat dureaza procedura?

In functie de grosimea si rezistenta osului, durata operatiei este de aproximativ 20 de minute. In cazul in care este nevoie de aditie de os sau alte procedee suplimentare, timpul va fi mai indelungat. Insa nu trebuie sa iti faci griji, caci in functie de situatia ta, medicul stomatolog iti va oferi detalii precise, astfel incat sa stii cat timp trebuie sa aloci acestui tratament cu implant dentar.

Sunt resimtite dureri in timpul operatiei?

Tehnicile moderne de inserare a piesei fac ca pacientii sa nu simta nici cel mai mic disconfort in timpul procedurii si nici dupa. Ba mai mult, imediat dupa interventie, te poti intoarce la activitatile tale obisnuite, fara ca acestea sa fie perturbate de operatie.

Este important, insa, sa respecti indrumarile stomatologului si sa urmezi tratamentul prescris, astfel incat operatia sa aiba rezultatele dorite. Un implant dentar poate rezista chiar si mai mult de 20 de ani, in conditiile in care este ingrijit corespunzator, iar vizitele la cabinetul stomatologic sunt efectuate frecvent.

Nu ai niciun motiv pentru care sa nu apelezi la tratamentul cu implanturi dentare, daca te confrunti cu unul sau mai multi dinti lipsa. Odata inserata, piesa iti va reintregi zambetul si te vei putea bucura din nou de viata. Gata cu durerea si rusinea cauzate de o dantura incompleta – operatia iti ofera un nou inceput!

Similar Posts