De ce sa nu judecam oamenii dupa prima impresie

author
1 minute, 10 seconds Read

Are 98 de ani, si traieste de pe o zi pe alta pe strazile capitalei Bulgariei, Sofia. Toata lumea il cunoaste ca fiind “bunicul Dobri”. Cerseste, dar nu o face pentru el, ci pentru ai ajuta pe alti nevoiasi.

1086862

Imbracat in haine ponosite de casa, avand aceleasi incaltari si vara si iarna, ‘bunicul Dobri” poate fi intalnit pe scarile catedralei Sfantul Alexandru Nevski din Sofia.

Probabil ca asta este imaginea reprezentiva a cersetorilor care traiesc intr-o saracie lucie. Insa spre deosebire ce ceilalti „bunicul Dobri” are o poveste iesita din comun.

Povestea sa a fost descoperita de unul dintre jurnalistii postului bulgar de televiziune care realizand un documentar despre Catedrala Nevski, gasit in arhivele acesteia un inscris care atesta o donatie de 40.000 de euro oferita bisericii chiar de catre “bunicul Dobri”. Aceasta nu este singura binefacere pe care a facut-o, ulterior aflandu-se ca acesta a contribuit si la plata utilitatilor unui orfelinat inglodat in datorii.

Interesandu-se de cazul batranului,reporterul a aflat ca acesta isi cheltuieste pentru sine doar propria pensie de 100 de euro, iar de banii pe care ii aduna din cersit nici nu se atinge, el donandu-i bisericilor sau caselor de copii.

Intrebat de ce face acest lucru el a raspuns: “odata am comis un pacat si acesta este modul in care platesc pentru el”.

Din aceasta cauza “bunicul Dobri” este vazut ca un inger al strazii fiind considerat un simbol al altruismului suprem.

2810796

4794405

1862750

Similar Posts