Doar 2 % din oameni pot face Multitasking – Tu eşti una dintre ele?

Doar 2 % din oameni pot face Multitasking – Tu eşti una dintre ele?

author
1 minute, 9 seconds Read

Aproape toată lumea este teribilă la multitasking. Cei mai mulţi dintre noi începem mai multe activităţi în acelaşi timp dar nu reuşim să le finalizăm pe toate sau rezultatele nu sunt cele mai spectaculoase.

Doar 2 % din oameni pot face Multitasking – Tu eşti una dintre ele?

Vă regăsiţi în această descriere sau consideraţi că sunteţi multitaskers adevăraţi, sau „supertaskers”?, acesta fiind un termen inventat de David Strayer, profesor de psihologie la Universitatea din Utah. Sunteţi curioşi unde vă aflaţi? Puteţi face testul aici.

În urma unui test în care persoana în cauză era pusa să conducă, în timp ce, executa calcule matematice şi îndeplinea câteva sarcini de memorie, a rezultat ca doar 2% din partcicipanți au trecut cu brio sau au evoluat, devenind mai atenţi la fiecare test în prealabil.

Împreună cu psihologi de la Universitatea din Newcastle în Australia, Strayer și echipa sa, au creat o versiune on-line a unui test greu de trecut în care eşti portarul unui club şi permiţi intrarea doar celor care nu au mai intrat şi cu două ture înainte. Dificultatea creşte de la un nivel la altul.

Și dacă crezi că vei fi bun la asta, ține-te bine: Potrivit unui studiu a lui Strayer, cei care cred că sunt cei mai buni multitaskers sunt, din contră, clasaţi printre cei mai slabi privind acest aspect.

Similar Posts