China va ajunge în viitorul apropiat ţara cu cea mai mare economie

China va ajunge în viitorul apropiat ţara cu cea mai mare economie

author
1 minute, 8 seconds Read

China se dezvolta din punct de vedere economic din ce în ce mai mult cu fiecare an care trace. În momentul de faţă China este a doua economie naţională la nivel mondial, primul loc fiind ocupat de către Statele Unite ale Americii.

China va ajunge în viitorul apropiat ţara cu cea mai mare economie

Economia Chinei a crescut în ultimii ani cu 10% şi asta datorită exporturilor, 80% fiind investiţii ale chinezilor cu trai permanent peste hotare.

Creşterea economică, iniţial s-a datorat agriculturii, care a fost scutită de multe limitări, producția fiind încurajată de către Partid. Motiv pentru care, au apărut numeroase manufacturi, care creau un deficit de resurse datorită utilizării iraționale.

Ulterior Guvernul trimite studenții peste hotare şi favorizează importul de tehnologii, aşa având loc dezvoltarea tehnologiilor informaționale, telecomunicațiilor, biotehnologiilor şi a sectorului medical.

Potrivit unui raport al companiei de consultanţă IHS Economics din Statele Unite ale Americii, în următorul deceniu China îşi va tripla Produsului Intern Brut, de la 10 trilioane de dolari în prezent, la 28,25 trilioane de dolari.

Compania de consultanţă mai precizează că economia Chinei va ajunge să însemne 20% din PIB-ul global până în anul 2025, în anul 2013 aceasta reprezentând 12% din PIB-ul global.

În anul 2012 China a depăşit Japonia cu un PIB-ul care a crescut cu 10,3% pe parcursul întregului an, devenind o ameninţare din acest punct de vedere pentru SUA.

Similar Posts