De ce ar trebui să purtăm bebeluşul pe spate? Iată care sunt avantajele şi dezavantajele acestui lucru

De ce ar trebui să purtăm bebeluşul pe spate? Iată care sunt avantajele şi dezavantajele acestui lucru

author
2 minutes, 3 seconds Read


Indiferent cum alegi să porţi copilul – în cărucior, în faţă, în spate trebuie să fii mereu informat care poziţie îi este mai favorabilă şi trebuie să fii atent la reacţia lui să vezi care dintre aceste poziţii îi place cel mai mult.

De ce ar trebui să purtăm bebeluşul pe spate? Iată care sunt avantajele şi dezavantajele acestui lucru

Pentru a purta bebeluşul în spate pentru câteva zile tot ce trebuie să faceţi este să fiţi pregătiţi mental să luaţi în spate un bebe de câteva zile sau săptămâni şi să ţineţi cont de faptul că acesta trebuie să fie capabil să-şi ţină capul. În caz contrar, e nevoie de câteva trucuri pentru a-l ajuta să o facă.

Este recomandată purtarea bebeluşului în spate pentru că:

– bebeluşul beneficiază de un câmp mai larg de viziune, mult mai plăcut în ceea ce priveşte senzaţiile pentru el, când stă pe spatele celui/celei care-l duce. Se află în sensul mersului, participă mai uşor la viaţa de zi cu zi, atât acasă, cât şi afară.

– părinţii regăsesc mai multă libertate de acţiune/mişcare, mai ales dacă mai are un copil alături, expunând mai puţin copilul pericolelor în acest timp.

Imaginaţi-vă cum ar fi să mâncaţi sau beţi ceva, având copilul în port-bebe în față și să îl vedeţi cu nasul într-un hamburger? Nu e o imagine prea plăcută, nu-i aşa?

– pentru mama, nu există riscul de a-l sufoca între sânii mari ai acesteia.
– bebeluşul va învăţa să se ataşeze şi de alte lucruri, dacă e obişnuit pe spate, fiindcă atunci nu vă mai vede faţa. Cred că acesta este principalul avantaj al acestei poziţii. Vă puteţi rezolva cu uşurinţă alte probleme, fără să-l faceţi să plângă, relaxându-vă mental puţin, obişnuindu-l să nu fie dependent de ţinutul în braţe.

– puteţi să luaţi în spate, destul de confortabil şi copii mai mari, când doriţi să faceţi plimbări mai lungi.

S-au creat şi ateliere speciale unde oamenii merg să experimenteze tehnica şi echipamentele port-bebe care să răspundă aşteptărilor.

În cultura noastră, poate părea ciudat să nu vezi faţa bebeluşului când te deplasezi şi să nu-l ţii în braţe.

Similar Posts