Rețetă pentru prepararea a celor mai dulci și delicioase cornulețe!

Rețetă pentru prepararea a celor mai dulci și delicioase cornulețe!

author
1 minute, 46 seconds Read


Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, motiv pentru care nu trebuie să sărim peste aceasta. Cornuleţele pufoase cu cremă delicată din lapte sunt excelente pentru orice dimineaţă, sunt gustoase şi consistente. De asemenea, acestea merg foarte bine alături de un ceai, o cafea sau o cană de lapte cald.

Mai mult decât atât, acestea sunt uşor de făcut.

4237057

Ingrediente necesare pentru aluat 400 g de făină de grâu 75 g de zahăr tos 15 g de drojdie proaspătă 200 ml de lapte 40 g de unt 15 g de lapte praf 1 ou 1 gălbenuș pentru uns sare

zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru cremă 350 ml de lapte 2 gălbenușuri de ou 40 g de unt 2 linguri de amidon puţină esenţă de vanilie

4 linguri de zahăr tos

5537767

Iată cum trebuie să procedezi:
Adaugă în laptele puţin încălzit drojdia, zahărul şi puţină faină. Pune acest amestec la căldură. După ce începe să crească adaugă oul.

Separat amestecă faina cu laptele praf şi sarea. Treptat combină cele două amestecuri şi frământă aluatul.

Următorul pas este să topeşti untul şi să îl adaugi în aluat după ce s-a mai răcit puţin. Chiar dacă aluatul este puţin lipicios nu mai adăuga făină. Acoperă aluatul cu un prosop şi lasă să stea la crescut pentru aproximativ 2 ore.

Presară masa cu puţină faină şi împarte aluatul în 15 bucăţele egale.

Pentru cremă trebuie să dizolvi amidonul în lapte cald. Peste acesta adaugi gălbenuşurile, zahărul şi vanilia. Ulterior pune amestecul la foc mediu, amestecând încontinuu până când crema se îngroaşă. Dupa ce s-a răcit puţin adaugă untul şi mixează bine.

Pune câte o lingură de cremă în fiecare bucăţică de aluat şi lipeşte bine la capete. Aceste cornuleţe se ung cu gălbenuş de ou pentru o culoare irezistibilă şi se băgă la cuptor pentru 15 minute la 180 grade Celsius.

Presară aceste cornuleţe cu zahăr pudră şi bucură-te de ele în fiecare dimineaţă!

Similar Posts