Isteria Pokemon Go se extinde. Care a fost reacţia bisericii după ce mai mulţi tineri au căutat pokemoni într-o biserică

Isteria Pokemon Go se extinde. Care a fost reacţia bisericii după ce mai mulţi tineri au căutat pokemoni într-o biserică

author
2 minutes, 16 seconds Read

Pokemon Go este fără îndoială unul din cele mai jucate jocuri din acest moment. Peste tot pe stradă vezi oameni care umblă aparent fără nici un scop cu telefoanele mobile în mâna la vânătoare de pokemoni. Aveţi însă grijă pe unde îi căutaţi pentru că s-ar putea să aveţi probleme cu autorităţile dacă ajungeţi în locurile nepotrivite.

Isteria Pokemon Go se extinde. Care a fost reacţia bisericii după ce mai mulţi tineri au căutat pokemoni într-o biserică

Aşa au păţit şi 7 tineri din Constantă care au intrat în curtea bisericii din vecinătatea Cazinoul din Constanța, după miezul nopţii pentru că jocul le-a indicat că în lăcaşul de cult ar fi o droaie de creaturi. Poarta era deschisă, doar că în locul pokemonilor a apărut preotul.

Cosmin Cristian, unul din tinerii implicaţi în incident a declarat: “Ne-a întrebat ce facem şi pe cine aşteptam. Că jucam un joc şi a chemat poliţia, a venit poliţia ne-a legitimat şi atâta tot.” Reporter: “De ce a chemat poliţia, că nu plecaţi de pe bancă?”

Cosmin Cristian: “Da, că acolo e o instituţie, că de ce nu vii aici să te rogi? Şi i-am zis că dacă mă găsea în genunchi nu mă mai legitima? Poarta era larg deschisă, nu era niciun semn cu intrarea interzisă.”

Deşi pare ciudat, unul dintre locurile preferate ale căutătorilor de pokemoni este catedrala Sfinţii Petru şi Pavel din Constanța. Aici se afla de altfel şi două pokestop-uri, de unde poţi lua diverse lucruri pentru prinderea pokemonilor.

Reprezentanţii bisericii nu sunt însă foarte încântaţi de motivul care îi atrage pe tineri în casa Domnului.

Preotul Eugen Tanasescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului afimă: “Regretăm faptul că cei care au plasat aceşti pokemoni n-au ştiut unde îi plasează. Biserica e de utilitate publică, dar trebuie să avem grijă cu febra asta să-i căutăm noaptea. Bineînţeles că tinerii sunt bineveniţi la biserică, noi preoţii nu suntem pokemoni, noi slujim oamenii, dar nu în felul ăsta al distracţiei.”

Patriarhia a reacţionat şi ea la acest incident :“Biserica recomandă insistent luciditatea şi discernământul în abordarea realităţii virtuale pentru a evita consecinţele nocive ale excesului şi pentru a nu trăda adevărata Realitate.”

De altfel situaţii neplăcute au apărut peste tot în lume de când a fost lansat jocul. În Statele Unite unii oameni şi-au pus pancarte în curte şi i-au avertizat pe jucătorii de PokemonGO să nu le calce proprietatea, iar reprezentanţii unui cimitir i-au rugat pe pasionaţi să nu se mai joace printre morminte.

Similar Posts