Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când nu consumi suficiente proteine

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când nu consumi suficiente proteine

author
1 minute, 33 seconds Read

Dacă nu acordăm atenție dietei și aportului zilnic de proteine, atunci corpurile noastre vor începe să arate simptome negative care îţi vor provoca stres, disconfort şi o stare de rău.

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când nu consumi suficiente proteine

Photo credit: Nick Harris1 via Foter.com / CC BY-ND

Proteina este esenţială pentru repararea ţesuturilor, producerea de hormoni și crearea de enzime. Avem nevoie de toate acestea pentru sângele, oasele, cartilajele și pielea noastră.

Iată aici cinci indicaţii care îţi pot spune că ai putea avea un deficit de proteine.

1. Dificultate în concentrare
Când consumăm cantităţi mari de carbohidraţi în cele din urmă vom începe să ne simţim mai obosiţi și acest lucru se datorează faptului că aceştia cresc nivelul de acid triptofan amino care poate pune creierul nostru într-o stare mai calmă.

2. Stare de rău constantă
Fără cantitatea corectă de proteine, trupurile noastre încearcă mai puţin să scape de bacteriile sau virusurile nedorite. Ca urmare a acestui fapt, corpurile noastre devin apoi în mod constant bolnave şi nu pot să se descurce singure împotriva bolilor intense.

3. Imposibilitatea de a dormi
Când trupurile noastre nu au aportul de proteine ​​suficient, ele vor începe să tânjească după zahăr şi alţi carbohidraţi. Dacă mergi la culcare, fără să ai un aport adecvat de proteine, organismul va deveni agitat până când reuşeşte să se odihnească.

4. Lipsa energiei
Fără proteinele ​​necesare pentru stabilizarea nivelului zahărului din sânge nivelul de energie începe să scadă.

5. Simţi mereu durere
Articulațiile și mușchii încep să doară și să se inflameze datorită lipsei de proteine. O mare parte din proteinele ​​noastre sunt stocate în ceea ce este denumit fluid sinovial, localizat în jurul articulațiilor. Când nivelul de proteine este diminuat, se apelează la rezervele proteice din lichidul sinovial.

Similar Posts