Este apa detoxifiantă bună pentru organismul uman? Iată ce spun specialiştii!

Este apa detoxifiantă bună pentru organismul uman? Iată ce spun specialiştii!

author
1 minute, 9 seconds Read

Am auzit în nenumărate rânduri că apa detoxifiantă, care conţine diverse fructe sau legume precum portocală, mentă, castraveţi sau pătrunjel, este excelentă pentru organism. Este oare aceasta atât de sănătoasă precum se presupune a fi?Este apa detoxifiantă bună pentru organismul uman? Iată ce spun specialiştii!

Photo credit: londoncyclist via Foter.com / CC BY

Oamenii de ştiinţă nu sunt de aceeaşi părere.

”Mai multă apă uşurează sarcina corpului de a elimina toxinele”, declară profesorul şi nutriţionistul Thomas Brenna. Însă nu apa cu diverse arome este importantă ci doar apa. Aromele ajută doar dacă îţi este mai uşor să o consumi.

Apa ajută rinichii, ficatul şi pielea. Organismul se bazează pe ficat atunci când vine vorba de eliminarea toxinelor, deoarece acesta preia toxinele din sânge şi le transformă în substanţe care pot fi eliminate prin urină.

”Nimeni nu a explicat clar de ce toxine scăpăm atunci când folosim această apa detoxifiantă”, spune cercetătorul Donald Hensrud. ”Oamenii vorbesc despre ea ca şi cum ar fi un mare compus de chimicale de care trebuie să scăpăm, iar eu nu înţeleg despre ce vorbesc”, adăugă acesta.

Cu toate acestea, apa cu arome este la mare căutare şi este foarte mult promovată. Specialiştii, pe de altă parte rămân sceptici în ceea ce priveşte laudele generale ale acestui produs.

Similar Posts