Economie de combustibil – românii înlocuiesc motorina cu ulei de floarea soarelui

Prea scumpă motorina? Nicio problemă. Acum putem folosi ulei vegetal ca și combustibil. Această modalitate de alimentare a automobilului începe să prindă tot mai mult contur pe piața din România. Poate și datorită faptului că 1 litru de ulei vegetal îl găsești la jumătate de preț față de un litru de motorină.

3144772

Totuși este bine de știut ca uleiul funcționează doar în cazul motoarelor diesel mai vechi de 2006 iar filtrele trebuie schimbate mai des. Cu toate acestea cu acest tip de combustibil se face o economie substantială, cu un litru de ulei reușind să parcurgi aproximativ 20 de kilometri.

“Ideea mi-a dat un prieten din Germania, care circulă mult cu ulei vegetal, ulei de floarea soarelui mai exact. La început am avut emoții când am turnat în rezervor, când am văzut că pornește motorul merge fără nicio problemă. Miroase, a fost mirosul de clătite, asta e singurul dezavantaj”, a spus Alin Boanta, citat de stirileprotv.ro.

Folosind acest tip de combustibil, să fii convins că ceilalți participanți la trafic iși vor da seama de acest lucru, datorită unui fapt pe care nu vei putea să-l ascunzi: mirosul lăsat în urmă de mașina ta, uleiul ars fiind asemănător la miros ca cel obținut când bunica ta făcea clătite!