Ultima înșelătorie online: ai câștigat o excursie în Poiana Brașov

Ultima înșelătorie online: ai câștigat o excursie în Poiana Brașov

author
1 minute, 17 seconds Read

În ultima vreme mii de români au primit scrisori pe poșta electronică prin care erau anunțați că sunt fericiții câștigători ai unor excursii în Poiana Brașov. Tot ce trebuiau să facă era să deschidă un atașament de pe mail și să completeze formularul.

Ultima înșelătorie online: ai câștigat o excursie în Poiana Brașov

În realitate în spatele formularului se ascunde un virus, care odată ce ai deschis atașamentul începe să-ți facă ravagii pe calculator. Sunt afectați în principal utilizatorii care folosesc sistemul de operare WINDOWS, de altfel în interiorul e-mail-ului este și precizat faptul că fișierul îl poți deschide doar de pe Windows.

Dacă ataşamentul din mesaj e accesat, virusul poate încetini viteza de funcţionare a PC-ului, poate şterge din datele stocate sau poate trimite automat mai departe e-mail-uri virusate.

Faptul că ți se precizează deja în conținutul e-mail-ului că doar de pe Windows poți să-l vizualizezi, ar trebui să-ți de-a de gândit.

În general, când cineva trimite un ataşament, nu ar trebui să îți explice cum să-l folosești. E un semnal de alarmă. Îți indică practic cum ți-l infectezi utilizându-l pe Windows sub pretextul câştigului. E puţin absurd să câştigi numai dacă îl foloseşti pe Windows.

Așadar mare atenție la ce primiți pe mail, de la cine primiți, ce atașamente deschideți, pentru că dacă nu sunteți atenți, v-ar putea costa destul de mult pe viitor astfel de lucruri.

Similar Posts