Câteva obiceiuri simple care îți pot schimba starea de spirit

Câteva obiceiuri simple care îți pot schimba starea de spirit

author
3 minutes, 22 seconds Read

Este foarte important să te trezeşti în fiecare zi odihnit şi bine dispus, astfel încât, toată ziua să fie una bună pentru tine. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să ai un somn bun si odihnitor.

Există trucuri şi obiceiuri care te pot ajuta să ai un somn odihnitor şi o bună dispoziţie. Află aici câteva dintre acestea:

1. Eliberează-ţi mintea înainte de culcare
Dacă îţi eliberezi gândurile şi scapi de stresul pe care l-ai acumulat în timpul zilei atunci somnul tău va fi mai liniştit. Cum poţi face asta? Cel mai bun mod de a te elibera este să îţi aşterni gândurile pe hârtie. Fă un jurnal şi scrie în el tot ceea ce îţi trece prin minte, însă ai grijă să îl ţi bine ascuns dacă nu vrei să ajungă pe mâna unui curios.

2. Relaxează-te prin respiraţie
Respiraţia este foarte importantă pentru organismul nostru. „Insomnia persistentă devine o obişnuinţă odată cu înaintarea în vârstă”, declară Andrew Weil, fondator şi director la The Arizona Center for Integrative Medicine. Un exerciţiu bun de respiraţie te va ajuta să te relaxezi. Inspiră pe nas profund timp de 4 secunde, ţine aerul în plămân şapte 7 secunde şi expiră pe gură, treptat timp de 8 secunde. Repetă această respiraţie până când simţi că te relaxezi.

3.Priveşte partea plină a paharului
Seara când ne punem în pat ne gândim la toate lucrurile care ni s-au întâmplat acea zi. Din păcate de cele mai multe ori le aprofundăm pe cele negative şi uităm de lucrurile bune care ni s-au întâmplat. Încearcă să te gândeşti la lucrurile bune care ţi s-au întâmplat dar şi la cele mai puţin fericite fără a trăi din nou momentul. Încearcă doar să descoperi ce ai învăţat din aceste evenimente şi să nu te învinovăţeşti pentru ele.

4. Nu îţi fă planurile pentru următoarea zi în pat Adevărul este că ideile bune vin atunci când e linişte şi ești în pat, însă acestea îţi vor îngreuna mintea şi vei adormi stresat. Poate te vei trezi cu idei bune, asta pentru că subconştientul a lucrat toată noaptea.

Încearcă să faci o listă cu ce ai de făcut a doua zi înainte să te pui la culcare. Atunci când te-ai aşezat în pat e timpul să te eliberezi de toate gândurile tale.

5. Ai grijă ce gândeşti, se poate îndeplini
De cele mai multe ori gândurile pot influenţa viaţa reală, astfel că, înainte să mergi la culcare nu te gândi că eşti prea obosit şi nu vei putea adormi sau că ai prea puţine ore de somn şi nu vor fi suficiente pentru tine. Organismul reacţionează la aceste gânduri şi se vor împlini.

6. Îndepărtează lumina din dormitor
Înainte de culcare încearcă să nu stai pe telefon, calculator sau tableta. Creierul percepe această lumina ca şi cum ar fi zi, astfel că îţi va sări somnul şi vei adormi mult mai greu. De asemenea, scapă de luminile albastre din cameră, precum alarme electrice sau lumini de noapte.

7. Nu mânca mult seara
Mănâncă seara puţin cu 2 ore înainte de culcare. Un stomac plin îţi va oferi un somn neliniştit.

8. Să nu dormi cu animalul de companie în încăpere
Animalele de companie nu vor face altceva decât să te trezească în timpul nopţii. Acestea sunt neliniştite şi gălăgioase. Încearcă să îi înveţi să doarmă în altă cameră şi nu cu tine în pat.

9. Fă o rutina a somnului
Este bine să îţi dezvolţi un ceas interior, astfel, crează-ți o rutină din ora la care mergi la culcare şi ora la care te trezeşti. În acest mod te vei odihni mai bine.

Similar Posts