Cât de nesănătoasă este margarina

Cât de nesănătoasă este margarina

author
1 minute, 41 seconds Read

Oare se apropie sfârşitul margarinei? Nutriţioniştii din Bulgaria intenţionează să interzică vânzarea margarinei pe piaţă datorită acizilor graşi TRANS pe care aceasta îi conţine.

5463066

Aceştia consideră că un consum constant de margarină este extrem de periculos pentru organism, asta deoarece grăsimile TRANS nu sunt uşor digerabile şi astfel încetinesc metabolismul. Un metabolism încet va duce ulterior la diverse boli. În Bulgaria preţul margarinei este unul scăzut dacă ar fi să o comparăm cu untul, la fel fiind şi în România.

Dacă urmărim reclamele făcute la astfel de produse, sunt prezentate beneficiile pe care margarina le aduce, în special copiilor, mizând foarte mult pe vitaminele conţinute. Însă nutriţioniştii nu sunt de acord cu această ipoteză, ba din contră aceştia susţin că nu sunt considerate sigure pentru consum.

Margarina provoacă apariţia bolilor cardiovasculare şi a bolilor neuro-degenerative. Atunci când sunt asimilate de către organism, aceste grăsimi afectează sistemul imunitar, determinand o sensibilitate mai mare la infecţii, la intoxicaţii şi chiar la cancer. Margarina poate dezvolta rezistenţă şi la insulină, în cazul diabeticilor.

Când grăsimile aşa-zis vegetale din margarină sunt încorporate în membrana celulelor sistemului imunitar, ele împiedică activitatea acestora. Aceasta înseamnă că se ajunge, treptat, la o sensibilitate mai mare la infecţii, la intoxicaţii, la cancer.

Nutriţioniştii spun, cu o glumă amară, că nu există mijloc mai eficient de paralizare a sistemului imunitar decât consumul de margarină şi de alimente prăjite.

Aceleaşi grăsimi iau locul anumitor substanţe naturale care au rolul de a curăţa pereţii vaselor de sânge, ceea ce conduce, până la urmă, la sclerozarea vaselor, cu efecte nefaste pentru inimă, creier, și întreg sistemul circulator în ansamblu.

De asemenea, margarina favorizează formarea de depozite de grăsime pe talie şi pe fese, determină apariţia celulitei şi solicită excesiv ficatul pentru a fi metabolizat.

Similar Posts