Cum să vopsești ouale de Paște natural

Cum să vopsești ouale de Paște natural

author
1 minute, 24 seconds Read

Pentru că se apropie sărbătorile de Paște, gospodinele intră deja în febra pregătirilor, fie a celebrului miel, fie a ouălelor roșii.

1959317

Supermarketurile sunt pline cu vopsele care mai de care cu chimicale, în nuanțe variate plăcute ochiului, și cu diverse autocolante care îi încânta pe cei mici atunci când ciocnesc ouăle.

Totuși voi încerca să vă ofer o alternativă la vopseaua de ouă obișnuită cumpărată din magazin, propunându-vă să vopsiți ouăle cu foi de ceapă.

Pentru vopsitul a 15 ouă e nevoie de cojile de la cinci cepe mari. Se pun într-o oală de 2 -3 l, care are interiorul închis la culoare, pentru că oala se poate păta. Se adaugă două linguri de oțet (fixează culoarea) și se lasă la fiert vreo 15 min., la foc mic, ca să nu crape. Ouăle se scot pe o farfurie cu o lingură de lemn și se lasă la scurs și răcit, fără să se șteargă. După ce sunt uscate, se ung cu slănină sau ulei pentru luciu.

Dacă doriți că să imprimați pe ou o imagine de decor- vă puteți ajuta de o frunzuliță de mărar, de căpșuni, de trifoi sau de pătrunjel.

Trebuie să aplicați această frunzuliță pe ou și apoi să-l introduceți într-un ciorap de tip dres (pentru a ține fixă frunza pe ou). Acesta se scufundă apoi în vasul cu apă colorată, unde rămân aproximativ 15 minute, în funcție de nuanța pe care dorești să o obții.

Te tentează să încerci așa ceva acasă?

Similar Posts