Cum putem şterge karma avută într-o viaţă anterioară

Karma avută anterior poate influenţa tare mult viaţa unui om. Sandra Anne Taylor ne povesteşte din experienţa foarte vastă din cariera ei, despre un client pe nume Shelly care a venit la ea cu multe deficienţe de sănătate. Shelly avea un grad scăzut de anxietate cronică, vedere slabă, tensiune musculară, dureri de cap, bătăi rapide ale inimii și agitație.

5464024

Când Sandra a cercetat istoria lui Shelly, a constatat că mama ei a insistat ca ea să fie la cele mai înalte standarde mereu. Ea a insistat ca fiica ei să fie cea mai bună la școală, să fie politicoasă și întotdeauna să aibă un aspect perfect. Pe scurt, mama lui Shelly a fost o perfecţionistă strictă, iar Shelly s-a transformat într-o replică exactă.

Încercarea de a fi perfectă pentru a mulțumi pe toată lumea a făcut ca Shelly să crească cu impresia că singura modalitate de a o mulţumi pe mama ei şi pe toată lumea, este să fie perfectă în orice situaţie. Din păcate fiind perfect este stresant pentru tine. Din acest motiv a început să aibă probleme grave de sănătate.

Terapia ei a avut trei pași importanți

În primul rând, ea a trebuit să-și exprime sentimentele în ceea ce privește atât problema cât și sursa. Ea a avut nevoie să accepte faptul că perfecționismul ei a creat aceste probleme din viaţa ei. Pentru asta Shelly a folosit jurnalul să-și exprime furia generată de către mama ei pentru denaturarea adevărului, a valorilor ei și pentru că nu i-a acceptat caracterul. Acest exercițiu a fost făcut nu doar pentru a-și elibera furia ci şi pentru ca Shelly să iasă din machiajul ei emoțional.

Al doilea pas a fost de a identifica și a schimba cadrul concluziilor false pe care mama ei a încercat să i le impună. Shelly a trebuit să se elibereze de premisa că ea trebuie să fie perfectă pentru a câștiga aprobarea celor din jur. Ea, de asemenea, a fost nevoită să renunțe la cerințele autoimpuse care au sprijinit această convingere falsă. Casa ei, maşina, și aspectul nu mai trebuiau să fie perfecte și ea nu trebuia să mai impresioneze fiecare persoană pe care o cunoştea. Acest lucru a creat un nou sistem complet cu alte convingeri. Ea a trebuit să îşi definească valorile şi dorinţele. Shelly a lucrat din greu la schimbarea ipotezei de a fi perfecţionist. A fost nevoie de muncă, dar ea s-a simţit eliberată pentru prima dată. Ea nu a mai avut simptome de anxietate.

Deși Shelly a fost mult mai confortabilă, ea încă mergea pe ideea de perfecţionism la locul de muncă, fiind, persoana îngrijorătoare, bazată pe performanță ca şi la începutul terapiei. Totul a fost autoimpus pentru ca ea să nu primească critici din partea superiorilor.

Aici intervine cel de-al treilea pas. Se pare că în viaţa anterioară mama ei a fost un director exigent la o școală unde Shelly a fost profesor. Shelly a fost mereu judecată pentru orice. Astfel a devenit evident că, deși Shelly a fost capabilă să se elibereze de convingerile ei din prezent, viața îndoctrinată a mama ei ar fi cauza comportamentului acesteia la locul de muncă. După regresie, ea a continuat să îşi schimbe şi convingerile sale din acest caz.

Ca şi o mică concluzie, terapia nu are efect în totalitate daca în viaţa anterioară ai avut alte convingeri. Aceste convingeri nu se pot elimina sau schimba usor, ci doar cu ajutorul unui om specializat.