Câte calorii se găsesc într-un pahar de vin

Câte calorii se găsesc într-un pahar de vin

author
1 minute, 22 seconds Read

O vorbă celebră spune că în bere e putere, în vin e sănătate, în cognac e distincție, iar în apă sunt microbi…

6448165

Alcoolul este o sursă de calorii aproape fără importantă, ceea ce înseamnă că aproape nu are nici o valoare nutritivă, în afară de furnizarea de energie.

Valoarea nutritivă crește odată cu adăugarea diferitelor elemente care contribuie la îmbunătățirea gustului, ca de exemplu suc, zahăr, miere sau alte ingrediente.

Vinul, căci despre acesta vreau să vă vorbesc, nu este altceva decât un amestec cu apă, alcool și struguri.

Indiferent de categoria de vin, acesta conține vitamine, antioxidanți și alte fitochimicale. Majoritatea vinoaselor au 3 grame de zahăr la 100 ml de băutură, cea mai mare parte provenind din alcool, un gram de alcool pur având 7 calorii.

Astfel dacă socotim pentru o sticlă de vin cu o concentrație în alcool de 12%, la 100 de mililitri de vin îi corespund aproximativ 80-90 calorii.

Vinurile albe au aproximativ 100 de calorii la 100 de mililitri, în timp ce vinurile roșii au cam 80-90 calorii la sută de mililitri.

În concluzie, se poate spune că, până la 30 g de alcool pe zi (adică echivalentul a 3 pahare de vin de 10 cl) băut în timpul celor două mese principale, nu există nici un risc de creștere ponderală la un subiect sănătos de corpolență normală

Dacă este să te iei după sfatul medicilor care îți recomandă să bei 2 litri de lichide pe zi, atunci gândește-te că berea și vinul nu se pun! … sau se pun, dar pe burtă și pe șolduri.

Similar Posts