Care sunt beneficiile consumului de ceai negru

Care sunt beneficiile consumului de ceai negru

author
1 minute, 54 seconds Read

Ceaiul este una din băuturile ce fac parte sau ar trebui să facă parte din viața noastră cotidiană. Ceaiurile nu mai sunt demult un simplu moft preluat de la englezi, ci sunt de un real folos pentru organismul nostru.

Care sunt beneficiile consumului de ceai negru

Ceaiul negru este obținut din planta Camellia sinesis și se prepară din frunzele și tulpinile acesteia.

Consumul a trei ceşti cu ceai negru pe zi poate scădea riscul de îmbolnăvire de diabet, potrivit unor studii care au arătat că băutura are ca efect scăderea nivelului de glucoză din sânge şi poate preveni şi ţine sub control diabetul de tip II.

Cercetători din Statele Unite ale Americii şi Japonia spun că descoperirile sugerează că băutul a circa trei ceşti cu ceai negru pe zi poate ajuta la un control mai eficient al glicemiei.

În cadrul studiului realizat în Statele Unite, cercetătoarea Lisa Striegel de la Framingham State University a descoperit în apa fierbinte în care au fost cufundate câteva frunze de ceai o serie de polifenoli (antioxidanţi), care au proprietatea de a bloca enzimele ce duc la creşterea glicemiei în timpul digerării carbohidraţilor. Aceşti polifenoli au acţionat semnificativ împotriva enzimelor alfa amilaza şi alfa-glucosidază.

Rezultatele sugerează că extractul de ceai negru ar putea reduce nivelurile glicemiei asociate în mod obşinuit cu aceste enzime digestive, potrivit studiului publicat în Frontiers of Nutrition.

Ceaiul negru se dovedește a fi un aliat de nădejde pentru protejarea și salvarea arterelor. Așadar, un consum regulat de ceai negru împiedică formarea de cheaguri de sânge ce ar putea bloca arterele, iar oxidanții și flavonoizii îmbunătățesc vasodilatația coronariană.

Ceaiul negru este de asemenea un excelent stimulent al activității cerebrale deoarece cafeina în cantități reduse conținută în ceaiul negru este un stimulent minunat ce contribuie la reglarea circulației sângelui către creier.

Consumul persistent de ceai negru ajută la pierderea în greutate. Este, de asemenea, un mod eficient și natural de a lupta împotriva unui nivel ridicat de colesterol. Acesta îmbunătățește metabolismul organismului prin blocarea simultan a efectelor de îngrășare ale carbohidraților și susține eliminarea substanțelor chimice nocive din organism.

Similar Posts