Apa sfințită un pericol pentru sănătatea noastră

Apa sfințită un pericol pentru sănătatea noastră

author
1 minute, 30 seconds Read

Apa sfinţită este binefăcătoare pentru toată viaţa noastră creştinească, pentru toate zilele din an. Această apă binecuvântată este folosită de către creştini pentru sfinţirea pământului, a caselor, a spaţiilor de lucru, dar şi a activităţilor oamenilor. Cu alte cuvinte această apă sfinţeşte locul unde noi ne aflăm, unde noi locuim.
Însă potrivit unui studiu al cercetătorilor din Austria, apa sfințită nu este chiar ceea ce se credea până acum.

3141705

În urma unor studii efectuate de cercetători ai Universității Medicale din Viena, aceștia au ajuns la concluzia că 86% din nostrele de apă sfințită conțin urme de materii fecale. Același studiu a scos în evidență faptul că într-un mililitru de apă sfințită se gasesc aproximativ 62 de milioane de bacterii, printre cele mai periculoase numărându-se Escherichia coli, Campylobacter dar si Enterococi.

Cercetătorii de la Institutul de Igienă Aplicată și Imunologie de la Universitatea de Medicină din Viena, a analizat apa din 21 de izvoare sfinte aflate în Austria, dintre care 18 în Viena, în diferite perioade ale anului.

O problemă la fel de spinoasă este reprezentată de conținutul în nitriți a apei sfințite, acesta fiind destul de ridicat, ceea ce poate duce la apariția unor grave probleme de sănătate.

“Trebuie să informam populația cu privire la riscurile la care se supune dacă va continua să consume apă sfințită. Aceasta este o problemă care a fost ignorată până acum, mai ales în condițiile în care oamenii au sistemul imunitar din ce în ce mai slab. Avem nevoie de a avertiza populația să nu bea din aceste surse”, a declarat Dr. Alexander Kirschner, un microbiolog la Universitatea Medicală din Viena.

Similar Posts