Care este diferenta dintre o casa modulara si o casa prefabricata?

author
3 minutes, 16 seconds Read

Obiectivul acestui post este de a clarifica diferenta dintre o casa modulara si una prefabricata, deoarece, desi arata la fel, nu sunt la fel si nici nu sunt la fel de asemanatoare pe cat credeti. Si este faptul ca sectorul imobiliar si constructii se afla intr-o transformare ca urmare a schimbarii gandirii societatii care solicita un tip de case si cladiri ecologice, flexibile si modulare. Constructiile modulare, cum ar fi casele din beton, cladirile prefabricate instalart sau locuintele evolutive, sunt un tip de locuinte din ce in ce mai des intalnite in peisajul urban al oraselor. Cu toate acestea, termenul modular este adesea confundat cu prefabricat, asa ca vom pune putina lumina asupra subiectului si vom clarifica toate diferentele dintre aceste proprietati.

CARE SUNT DIFERENTELE INTRE MODULARITATE SI PREFABRICARE?

Clarificarea acestor termeni este esentiala pentru a intelege diferenta mare dintre o casa modulara si una prefabricata. O casa fabricata este o casa complet completa si gata de mutare. Cheia acestor proprietati este ca sunt fabricate sau fabricate din diferite sectiuni dintr-o fabrica, cu toate acestea, acest termen se refera doar la partea de „fabricatie” care nu se potriveste. Cu alte cuvinte, casele prefabricate sunt asamblate intr-o companie, atelier sau fabrica, dar intr-un mod complet complet, cum ar fi casele mobile, containerele de marfa sau materialele usoare precum PVC sau lemn. Greutatea redusa a acestor constructii este ceea ce permite manipularea, transportul si instalarea lor usoara la destinatia finala.

Principala diferenta cu casele modulare sunt materialele, asamblarea si modularitatea. Intr-o casa prefabricata totul se uneste si materialele sunt mult mai usoare decat intr-una modulara (beton, piatra sau ceramica), dar sunt si mai mici. In cele din urma, comenteaza ca controalele de calitate ale caselor modulare sunt de obicei mai stricte decat cele ale caselor prefabricate. Acest lucru se datoreaza in principal materialelor si modulelor, deoarece acestea necesita mai multe operatii si au mai multe piese, astfel incat este necesara o examinare a calitatii pentru fiecare. Pe de alta parte, o casa modulara este un tip de casa care este proiectata si construita in parti, adica consta dintr-o serie de module care sunt realizate intr-o fabrica sau atelier si apoi sunt duse la locul in care casa va fi fie sa-si faca asamblarea finala.

PUNCTE POZITIVE ALE CASELOR PREFABRICATE

Principala lor caracteristica este ca sunt fabricate in fabrici sau ateliere. Cheia este ca, odata construita, casa este asamblata si transportata complet la destinatia finala. Sigiliile de calitate si reglementarile legale ale acestor case sunt mai putin stricte decat cele modulare, deoarece nu au o baza permanenta sau conventionala. Valoarea economica este mai mica decat cele modulare, acest lucru se datoreaza mai multor motive, primul este ca sunt dificil de extins si imbunatatit, iar al doilea motiv este ca in timp isi pierd valoarea vanzarilor. In cele din urma, designul sau nu este de obicei personalizat. Cumparatorul alege intre mai multe case deja construite, ceea ce este bine este ca o primeste la noua sa adresa in cateva zile.

CARACTERISTICI SI BENEFICII ALE CASELOR MODULARE:

Reglementarile legale ale acestor case sunt aceleasi cu casele traditionale, deoarece respecta aceleasi coduri si reglementari de constructie atunci cand sunt construite cu baze permanente intr-un loc definit si concret.

  • alta caracteristica este rezistenta lor ridicata, de fapt, sunt la fel de rezistente ca si casele traditionale, diferenta dintre cele doua este ca cele modulare necesita mai putin timp pentru a construi.
  • constructia sa este total respectuoasa fata de mediu.
  • casele modulare sunt mai ieftine decat cele traditionale, singurul lucru care variaza cu cele prefabricate este ca, in functie de dimensiunea lor, pretul lor va fi sau nu mai mare.
  • constructia acestor case permite construirea de case de orice dimensiune, in plus, acestea pot fi extinse in viitor in functie de gusturile si nevoile clientului.
  • caracteristica pe care multi oameni o apreciaza este personalizarea, si anume ca, spre deosebire de prefabricate, exista o mare varietate de modele personalizabile care se potrivesc fiecarui utilizator.

Similar Posts