Povesti de pe vremea războiului care îţi dau fiori. Deşi nu o să îţi vină să crezi, ele sunt adevărate

Povesti de pe vremea războiului care îţi dau fiori. Deşi nu o să îţi vină să crezi, ele sunt adevărate

author
4 minutes, 27 seconds Read

Războiul întunecă minţile şi determină oamenii să facă lucruri pe care de altminteri nu le-ar face, îi forţează să treacă limitele umanităţii.

Povesti de pe vremea războiului care îţi dau fiori. Deşi nu o să îţi vină să crezi, ele sunt adevărate
Cele două războaie mondiale nu fac excepţie de la regulă, iar lista de mai jos cuprinde cele mai odioase momente pe care omenirea le-a putut trăi.

1. Experimentele naziştilor – fabrica de copii
Unul din cele mai odioase experimente ale naziştilor a fost programul de nazificare cunoscut şi sub denumirea de ,,Lebensborn”.
Este binecunoscută fascinaţia lui Hitler pentru ochii albaştri şi părul blond, trăsăturile pe care el le consideră ca aparţinând rasei ariene. Această obsesie s-a manifestat în diferite forme, cea mai notabilă a fost soluţia finală a lagărelor de gazare din timpul Holocaustului.

Însă puţine persoane cunosc cele mai bizare atrocităţi pe care Hitler le-a propus pentru a-şi îndeplini ţelul, ca rasa ariană să fie rasă dominantă a lumii.

Acesta o ordonat ca un număr imens de nou născuţi să fie mutaţi pe un domeniu cu vile luxoase pentru a fi crescuţi la cele mai înalte standarde ariene.

Iniţial, soldaţilor nazişti li s-a comandat să se amestece cu locatarii teritoriilor ocupate, precum Polonia, ceea ce înseamnă că un număr mare de femei poloneze au rămas însărcinate cu soldaţii nazişti.

Mamele împreună cu copiii au fost transferaţi în facilităţi pentru trăirea unei vieţi luxoase. Naziştii plănuiau să răpească copiii, care se apropiau cel mai mult de trăsăturile ariene. Polonia afirmă că peste 200.000 de copii au fost răpiţi în timpul derulării programului ,,Lebensborn”.

2. Crimele din Nagyrey Într-un oraş mic din Ungaria numit Nagyrev, o serie de crime au şocat regiunea, în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Crimele în serie au început după sosirea în oraş a unei moaşe care şi-a folosit influenţa pe care o avea asupra femeilor în special, încurajându-i pe localnici să îşi rezolve problemele dintre ei folosind supă de arsenic. Acest fapt a dus la un număr mare de morţi, inclusiv femei şi copii. Soldaţii care supravieţuiau războiului se întorceau acasă doar pentru a fi otrăviţi de soţiile lor. De-a lungul anilor, crimele nu au fost observate de către comunităţile vecine, deoarece clericul oraşului era verişorul moaşei. Crimele au cumulat un număr de 300 de victime, inclusiv vârstnici şi copii.


3. Soldaţii americani considerau cadavrele soldaţilor japonezi trofee

Propaganda a fost cea mai proeminentă trăsătură a celor două conflicte. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, atât Japonia cât şi Statele Unite ale Americii au utilizat propaganda pentru a evoca discursul urii în rândul soldaţilor. Soldaţii americani au fost manipulaţi în aşa fel încât credeau că soldaţii japonezi sunt sălbatici incapabili să gândească singuri. Propaganda de recrutare a soldaţilor americani s-a numit ,, Vânătoarea japonezilor,” aceştia din urmă fiind consideraţi animale care trebuie vânate.

De aici şi până la faptul că unii soldaţi au început să ia trofee umane nu a fost decât un pas. Urechile au început să fie purtate la curele, în timp ce majoritatea soldaţilor purtau dinţii soldaţilor japonezi la gât sub formă de lanţuri. O parte dintre soldaţi trimiteau acasă capetele victimelor pe post de trofeu. Fenomenul a avut o amploare uriaşă încât în 1942 armata americană a trebuit să ia măsuri, însă era prea târziu.

4. Irma Grese – psihopata din lagărele naziste
Irma Grese a întrecut limitele abominabile ale naziştilor. Condamnată şi spânzurată la vârsta de 22 de ani, a obţinut un loc aparte la Auschwitz datorită aspectului său bărbătesc şi a atitudinii fără scrupule. Puţini ştiau însă că este o psihopată sexuală. Irma îşi obţinea plăcerile sexuale maltratând prizonierii în cele mai oribile moduri.Tot timpul avea cu ea câinii ei înfometaţi şi îi plăcea să bată deţinuţii cu o curea cu ţinte ascuţite. Şi-a obţinut popularitatea prin actele crude la care apela. Ciopârţirea sânii femeilor ca mai apoi să privească cum acestea erau operate pentru a-şi satisface fanteziile sexuale era doar una dintre ele.

5. Canibalismul, acţiune adoptată de armata japoneză
În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un avion american a fost atacat deasupra insulelor Chichi-jima din Japonia. Unul dintre piloţi a fost salvat de armata americană, dar restul camarazilor au fost capturaţi de armata japoneză. În timpul cinei date în onoarea imperiului japonez, oaspeţii au fost serviţi cu un nou tip de friptură, numita ,,kimo”, cuvânt japonez ce înseamnă carne proaspătă. Carnea provenea însă din cadavrele prizonierilor de război. După incident, un număr uriaş de soldaţi japonezi au început să practice canibalismul, consumând carnea soldaţilor americani. Ocazional, unele părţi ale corpului erau amputate în timp ce soldaţi erau în viaţă, mai târziu fiind gătite şi servite ofiţerilor de război.

Sursa: Descopera.ro

Similar Posts