De ce credeţi că trebuie să spălam întotdeauna hainele noi?

De ce credeţi că trebuie să spălam întotdeauna hainele noi?

author
1 minute, 22 seconds Read


Când îţi cumperi o haină nouă, mai ales una pe care ţi-o doreai mai de demult, ești super încântat şi vrei să o porţi cât mai repede. Numai că trebuie să aveţi grijă înainte de a purta hainele pe care tocmai le-aţi cumpărat.

De ce credeţi că trebuie să spălam întotdeauna hainele noi?

Gândiţi-vă la câte persoane le-au probat înaintea dumneavoastră. Sau prin câte mâini au trecut, din fabrică şi până au ajuns pe rafturi.

Doctorul Donald Belsito, profesor la Catedra de Dermatologie a Universităţii din California, avertizează asupra pericolul la care se expun cei care poartă direct pe piele hainele nou cumpărate.

Prin haine se pot transmite diferiţi paraziţi sau infecţii aşa că cel mai bine ar fi ca înainte să purtaţi hainele pe care tocmai le-aţi achiziţionaţi să le spălaţi şi să le clătiţi de două ori.

Doctorul Belsito ne avertizează că acest lucru este important în primul rând din punctul de vedere al igienei, este bine să prevenim afecţiunile dermatologice decât să le tratăm.

Un motiv în plus pentru care se recomandă spălarea hainelor este acela că hainele se tratează cu o substanţă numită formaldehidă care împiedică hainele să se şifoneze prea mult în timpul transportului. Această substanţă poate să cauzeze reacţii alergice la persoanele care au predispoziţie la alergii.

Iată motivul pentru care înainte de a purta hainele nou cumpărate ar fi mai bine să le spălaţi înainte, indiferent de cât de nerăbdători am fi să le purtăm.

Similar Posts