Cum să îţi prepari acasă batoane energizante cu fibre din ingrediente naturale

Cum să îţi prepari acasă batoane energizante cu fibre din ingrediente naturale

author
1 minute, 32 seconds Read

Când ai nevoie de o gustare uşoară care să îţi dea multă energie poţi să apelezi la batoanele energizante, o sursă excelentă de vitalitate, care te vor ajuta să treci mai uşor peste senzaţia de foame dintre mese.

Cum să îţi prepari acasă batoane energizante cu fibre din ingrediente naturale

Reţeta pe care ţi-o propunem e flexibilă, poţi să pui curmale uscate sau cireșe uscate sau poţi să pui în loc de migdale nuci. Siropul de arţar poate fi foarte bine înlocuit cu miere, sau dacă vă place puteţi adăuga ciocolată sau cacao ori orice alt aliment.

În principiu aveţi nevoie de: O cană ovăz Jumătate de cană de semințe de dovleac Cană de migdale ½ cană caise uscate ¼ cană de apă ¼ sirop de arțar ½ hrișcă ½ stafide

½ afine uscate

Tapetam cu hârtie de copt o tavă în care punem ovăzul, semințele de dovleac și migdalele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 10 minute.
Separat amestecăm într-un blender caisele uscate, apa şi siropul de arţar.

Punem pasta obţinută din caise într-un bol şi adăugăm hrișca, stafidele și afinele uscate, amestecăm bine şi adăugăm mai apoi ovăzul, semințele de dovleac și migdalele.

Ingredientele se amestecă bine până se omogenizează apoi coacem amestecul 20 de minute la 180 de grade într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Când scoatem tava din cuptor lăsăm să se răcească compoziţia şi apoi o tăiem în formă de batoane.

Batoanele se păstrează la frigider şi se pot folosi în interval de o săptămână.

Aşa că data viitoare când vei fi tentată să ronţăi ceva între mese sau chiar la micul dejun poţi încerca un baton energizant.

Similar Posts