Tamplarie.com

Cum se întreține tâmplăria din PVC?

author
3 minutes, 1 second Read

Tâmplăria din PVC reprezintă o parte importantă a confortului clădirilor rezidențiale și publice. În ciuda avantajelor sale incontestabile, orice tâmplărie PVC are nevoie de întreținere pentru ca durata de viață a ferestrelor și ușilor să fie cât mai lungă. Întreținerea corectă permite utilizarea fără probleme a ferestrelor și ușilor. Multe dintre problemele care apar de-a lungul timpului, pot fi rezolvate foarte ușor, însă altele sunt supuse unui serviciu profesional oferit de o firmă specializată. De-a lungul timpului pot apărea încălcarea zgomotului și a izolației fonice, daune cauzate de dezastre naturale cum ar fi, vântul puternic și grindina, înlocuirea sigiliilor corodate de soare, pătrunderea apei, condens, deteriorarea anumitor mecanisme. Implementarea corectă a instrucțiunilor de utilizare, te scapă de unele dintre probleme.

Tâmplărie PVC – Greșeli de evitat

Una dintre primele greșeli după instalare este să nu îndepărtezi folia de protecție luni de zile. Ca urmare a razelor solare puternice, folia se poate arde și poate duce la dificultăți atunci când vei dori să o îndepărtezi. De asemenea, dacă în casă există fumători, va exista o diferență semnificativă a culorii profilului din PVC, între partea expusă și partea acoperită cu folie. Când scoți folia nu folosi instrumente ascuțite, deoarece acestea pot provoca zgârieturi și deteriorări pe suprafața profilului. După eliminarea foliei este suficient să umezești o cârpă moale și să ştergi suprafața tâmplăriei PVC de praf, var rămas de la instalare, urme de spumă etc. Acestea trebuie îndepărtate urgent, deoarece pot provoca daune funcționale, datorită blocării armăturilor.

Tâmplărie PVC – Întreținere

La curățarea geamurilor și profilurilor trebuie să eviți detergenții cu particule abrazive și agresive. Motivul este că acestea pot strica aspectul și funcționalitatea. Se recomandă produse antistatice, care nu permit lipirea prafului mult timp. Dacă există o contaminare persistentă, poți cumpăra produse specializate pentru tâmplărie PVC. O altă cerință de bază este lubrifierea armăturilor, balamalelor și mecanismelor de blocare, cel puțin de două ori pe an. Fricțiunea crescută poate duce la uzură, deteriorări, dificultăți la închidere și deschidere. Procedura se efectuează, de obicei cu atenție, cu ulei specializat, dar uneori poate fi utilizat și ulei pentru mașina de cusut. Reducerea frecării uscate va asigura o funcționare fără probleme.

Dacă totuși întâmpini probleme cu mecanismele, trebuie solicitat ajutor specializat la timp. Nu trebuie trecute cu vederea dificultățile sistemice în mișcarea cercevelei ferestrei. Dacă prezintă dificultăți la închidere, presiunea constantă poate distorsiona întreaga fereastră. În cazul amortizării mecanismului de deschidere și închidere a ferestrei și în cazul deteriorării armăturilor, poate fi necesară ajustarea tâmplăriei PVC. Acest lucru este realizat de un tehnician de service, care dispune de instrumente și are experiența necesară. Este important să nu lași ca defecțiunea să persiste mult timp, deoarece acest lucru poate duce la daune ireversibile și înlocuirea acestuia cu un mecanism complet nou, ceea ce înseamnă investiții costisitoare.

Reglarea profilactică a hardware-ului tâmplăriei PVC este o garanție pentru buna funcționare pe termen lung, fără probleme. Pentru a îmbunătăți funcționarea ferestrelor din tâmplărie PVC poate fi instalată suplimentar o deschidere biaxială. Acesta este un mod mai convenabil și mai flexibil de a deschide ferestrele, pe lângă cele clasice, de deschidere orizontală și rabatare.

Similar Posts