5041059

Cum sa alegi o cada pentru baia copiilor?

author
2 minutes, 37 seconds Read

Cei mici nu folosesc baia pentru a se relaxa sau pentru a se bucura de un ritual de ingrijire personala prelungit, asa cum se intampla in cazul adultilor. Daca ai amenajat baia exact pe gustul tau, cei mici nu vor fi la fel de impresionati de accesoriile elegante in stil shabby chic sau de savoniera din zinc al carei design industrial aminteste de farmecul vremurilor vechi. Decorul li se pare plictisitor si incearca mereu sa scape de spalatul pe dinti, este greu sa ajunga la prosoape iar cand vine vorba sa le faci baie incepe din nou tot acel sir de rugaminti pentru a-i convinge sa intre in cada.

Amenajeaza o baie pe gustul lor

Prichindeii sunt foarte sensibili la ambianta si daca baia nu este amenajata corespunzator necesitatilor lor atunci nu vei avea foarte multe sanse sa ii convingi sa utilizeze baia pe care o consideri perfecta.

Daca te gandesti sa le amenajezi o baie potrivita pentru necesitatile lor atunci trebuie sa te gandesti ca fiecare obiect sanitar sa fie adaptat lor, sa fie estetic si functional in acelasi timp. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este siguranta deoarece in momentul in care vor folosi de exemplu, cazi de baie, sa poata utiliza obiectul sanitar si singuri. Cei mici nu sunt mici doar din punct de vedere al varstei ci si al inaltimii, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca accesul este facilitat.5041059

Producatorii de cazi de baie si obiecte sanitare in general, au scos pe piata modele perfect adaptate celor mici, colorate si foarte sigure de utilizat chiar si atunci cand sunt singuri. Pe de alta parte, daca impartiti aceeasi baie cu cei mici trebuie sa te asiguri ca obiectele sanitare, accesoriile si toate elementele sunt accesibile. Monteaza o bara sau un suport de prosoape care sa ajunga la nivelul lor. De asemenea, trebuie sa ai cazi de baie care sa fie potrivite si pentru cei mici. Poti alege un model de cazi de baie adaptat celor mici sau poti sa instalezi un model care il poti gasi cu usurinta la orice magazin insa, cu conditia ca acesta sa  permita instalarea unor cadite e dimensiuni mici pentru a se simti cat mai confortabil in timpul baii.

Creeaza toate conditiile pentru a folosi baia cu placere

Pentru baia copiilor trebuie sa alegi materiale care se pot curata foarte usor si fabricate sa reziste chiar si la cele mai agresive pete. De asemenea, gandeste-te la investitie pe termen lung intrucat aia celor mici trebuie sa ii serveasca cel putin cinci ani. Foloseste cada baie si obiecte sanitare pe care sa nu fie necesar sa le inlocuiesti atunci cand cresc copii mai mari .

Nu uita sa personalizezi baia cat mai mult pentru a fi atractiva celor mici. Foloseste stickere decorative, mobilier colorat, accesorii si obiecte sanitare care sa transforme spatiul intr-unul de poveste. Si, dincolo de toate aceste aspecte trebuie sa oferi siguranta pe parcursul utilizarii fiecarui obiect prezent in baie.

Creeaza un spatiu cat mai atractiv pentru cei mici si vei vedea ca nu te vei mai confrunta cu probleme atunci cand trebuie sa ii convingi sa foloseasca diverse obiecte sanitare.

Similar Posts