Ai o memorie slabă? Iată cum o poţi îmbunătăţii!

Ai o memorie slabă? Iată cum o poţi îmbunătăţii!

author
1 minute, 18 seconds Read

Din ce în ce mai mult tehnologia simplifică lucrurile, ceea ce ne determină să ne folosim memoria şi mintea mai puţin.Ai o memorie slabă? Iată cum o poţi îmbunătăţii!

Photo credit: steben50mm via Foter.com / CC BY-NC-SA

Fie că este vorba de calendare care te ajută să îţi organizezi timpul şi te anunţă când se apropie un eveniment, fie că este vorba de hărţi digitale care îţi arată calea sau de alte aplicaţii utile, creierul nostru nu este antrenat.

Este recomandat să mai facem activităţi care să ne solicite memoria chiar dacă putem afla răspunsul mult mai uşor cu ajutorul unui gadget.

Mattias Ribbing este un maestru al memoriei şi ne oferă câteva sfaturi care ne pot ajuta să ne îmbunătăţim memoria.

În primul rând trebuie să te apuci de lucrurile pe care vrei să le înveţi pe rând. De asemenea, asocierea cu fotografii va ajuta mai mult. Încearcă mereu să asociezi cuvinte cu o imagine care te va ajuta să faci legătura mult mai rapid.

Când citeşti o carte este bine să îţi imaginezi tu cum se desfăşoară povestea, astfel o vei reţine mult mai uşor şi îţi vei aminti cu drag de ea. De asemenea, această tehnică te ajută să îţi îmbunătăţeşti memoria.

Un factor foarte important pentru creier şi memorie este însă și alimentaţia. Consumă cât mai multe alimente bogate în omega 3 precum: ciocolata neagră, conopida, broccoli, nucile, seminţele, fructele de pădure, legumele, avocado, somonul sau cerealele crucifere.

Similar Posts